Joke and Stefan on their trip around the world!

Bangkok!!!!!!!!

Dag allen.

Na 3 heerlijke weken  in ons eigen thailand waar het wel goed warm is (32). India was het namelijk winter ik had wel het weer gecheckt voor de dagen dat we in india aan zouden komen (26 graden) maar dat was het dus niet de hele tijd als de zon weg was was het een krappe 10 graden brrr. Zonder jas en alleen maar zon beminnende kleding. Genieten hoor dat heftige India we werden al gauw verliefd op dit gekke landje. Op straat zie je de hele tijd wat gebeuren net zoals de heer pielage dat eerder altijdzo mooi zij  “iedereen doet een toneelstukje speciaal voor mij”. Dat was hier dus ook zo elke dag gebeurde wel iets speciaal voor ons ,kadootjes zeg maar .In een achteraf straatje in delhi bijv. tis er al schitterend en veul rustiger dan het zotte main bazaar waar  wij verbleven. We zetten ons neder midden in kadootjes plein spelende kinderen honden de oude mannetjes die een kaartspel doen en nieuwsgierigaardjes die een beetje bang voor ons zijn. 15 minuutjes maar en toen kwam er een oud vrouwtje met een kindje, kindje wilde niet echt geloof ik maar na we namaste hadden gezegd was het ok. Het oude vrouwtje leek zo gelukkig met dat ze ons ontmoette en trots dat we haar dochtertje een hand gaven.  Als ik het zo opschrijf kan ik het niet helemaal uitleggen maar was een brokje ontstaan in men keel tzal de jetlag wel wezen. We kuierden weer verder en ik hadeen lolletje met wat hangjongeren zagen een jongen naast een hele drukke weg liggen was een beetje van wat moeten we ermee volgens mij out because of the drugs lijm of iets er waren ook indianen die stopten en checkten of hij nog ademhaalde. Zo zag je dit wel meer mensen die zichzelf sneden en kinderen die bedelden en moeders met babys en als je moest wachten met de taxi werd er naast de auto een stukje op gevoerd door kinderen rond de 10 jaar oud. Een jongen met een trommel en een meisje met een hoepel die erdoorheen kroop en salto’s en lenige trukjes deed. Tof om te zien maar wel heel schrijnend je moet het dan eigenlijk niet aanmoedigen ,maar toch wel geld gegeven en soms gaven we een appel pinda’s of bananen.

Zoals eerder vermeld hadden we een ratjasthan trip geboekt —> best duur klmaar leek anders onmogelijk om zoveel tezien van india in 15 dgn tijd. De trip koste ons excl. monument fees en eten en drinken (onbijt zat er  wel bij in) 685 euro. Voor dit bedrag hadden we een taxi met chauffeur tot onze beschikking 2 nacht in bikaner in een paleis, 3nacht Jaisalmher met camel ride met sunset en slapen in de woestijn, 2nacht in Jodhpur, 2nacht in Pushkar, 2 nacht in Jaipur, 1nacht in Agra (Taj mahal), trein ticket naar varanassi 2nachten daar en dan trein naar delhi overnachtingen + ontbijt, en taxi voor sightseeing delhi voor een hele dag, en als laatste met de taxi naar het vliegveld. Dus wel duur maar wel veel bij inbegrepen.

De trip was echt geweldig heb het niet zo goed bij gehouden wat we allemaal gedaan hebben maar echt heel veel.  De chauffeur Mr Khan begon toen we net een half uur onderweg waren over als we een goede fooi gaven er veel voor terug kregen kreeg een telefoon in de handen gedrukt en er was een nederlander aan de telefoon die nogal lyrish over de chauffeur was  en uitlegde dat een fooi van 80 euro wel zou voorstaan. Leek mij veel te veel maar zij tegen de chaffeur dat we wisten dat we een goede fooi moesten geven. En toen was het verder onderuitgezakt in de veel te luxe taxi genieten van de omgeving schitterend landschap werd afgewisseld met de rarietijdte dorpjes. Er waren kamelen met wagens erachter koeien op de straat gaten in de weg heel veel koeien op de straat en zelfs een levende god gezien tempels stieren die karren trokken. En dan de wagens overzised trucks en overladen tractors met de muziek op 800 db. Twas een lange trip maar super we kwamen aan in bikaner en we reden onder een luxe poort heen ik dacht om de weg te vragen ofzo maar het was ons hotel. Ik voelde me net een amerkaans verwende tiener  en dacht onder wijl we naar onze kamer gebracht werden de hele tij `oh my god` (bedenk er maar die wapperende faint handjes bij).  LUXE JONGE. We hebben de dag erop een big fort bezichtigd wat ontzettennd mooi khad er niet eens bij stilgestaan dat er natuurlijk ook nog iets te bezichtigen viel dacht alleen maar aan india als een gekkenhuis dat je meegemaakt moet hebben.

 

Jaisalmer ons 2de stop was ook al zo mooi nog mooier eigenlijkdit schitterende fort stak een stuk boven het stadje uit en wass dicht bij de pakistaanse border. Toen de kamelen trip en overnachting onder de sterren gebracht door een kameel. Onderweg bij een groepje huisjes gestopt was weer een kadootje ze lieten hun lemen hutje zien en waterput zie fotoos.  Jodpur was toen aan de beurt dit was alweer genieten geblazen Jodhpur heeft als bijnaam the bleu city en boven de bleu city torent een enorm fort we hebben hier onze eerste apen gezien toen we door de smalle straatjes achter het fort liepen bij een meer omgeven door grote muren met kanteelen. Hier ook de foto genomen met die 2 oude vrouwtjes ze gingen er speciaal mooi voor zitten toen ik vroeg ik een foto van hun mocht maken. Bij het fort zij we achterlanges gegaan en hoefden zo geen entree te betalen gnagna. boven was er een shitterende view over de stad S’avond hee en spices gekocht hier staat Jodhpur bekend om genietend van snacks die we uitprobeerden liepen we over de markt.

Puskhar was een klein hippie dorpje met een varanassi faip (?) vanwege het meer met de surrounding trappen met huizen en tempels we zettelden ons voor de sunset en 2 kinderen deden gogel trucjes voor ons 10 roepies voor hun moeite en toen weer stil worden van top tot teen en genieten van de rust. Voor we weer naar onze schitterende hotel gingen aten we heerlijke momos met een heftig scherp sausje hmmmm. We hadden goede wifi in de kamer en hebben dexter en homeland gedownload fotoos geupload naar de site en voor het slapen gaan dexter en homeland gekeken. Jaipur hebben we weer een fort bezichtigt ook  heel mooi en een paleis en ding met heel veel ramen zie fotoo en ook die was schitterend. In Jaipur hebben we de lekkerste naan brood gehad voor maar 3 roepie 70 =1euro.

In Agra was het mistig en behoorlijk koud Taj mahal dus ook mest bekeken beetje jammer maar thad ook wel wat. We hadden allebei al een tijdje een naar hoestje en waren best verkouden.We zouden dus met de trein naar varanassi daar had ik het meest zin in de ganges aldaar met een hele sterke cultuur. Maar helaas we hebben nog wel heel lang ind kou gewacht de trein zou 9 uur vertrekken wat 3 uur snachts werd. Joke heeft het nog geprobeerd we zijn de trein in geweest maar dat trok Joke echt niet meer. Waar ik onzettend van baalde (nog steeds) valt ook niet mee een overvolle trein en dan ziek zij en je kunt nergens heen. En dus weer terug naar delhi waar we het nog heel leuk hebben gehad. nog sightseeiing gedaan door delhi zeer geslaagde dag en de dag voor we weggingen nog even naar local bazaar geweest waar we een koffer op wieltjes hebben gekocht. Op de weg terug richting hotel moesten we door de enorme kluwen indianen heen en er stopte steeds een jongen voor mij heel raar ik pakte hem bij zijn schoueres en zette hem opzij. Weer een andere jongen stopte precies voor mij en toen kwam ik erachter dat ze op onze bezittingen uit waren ze hadden het zakje van de camera al omklemt maar had het gelukkig door en duwde hem aan de kant en trapte hem toch een partijdje hard tegen zen schenen dat het me mee viel dat hij niet ter plekke dood neer viel. Met bonsende hartjes kwamen we op een rustig stukje op adem.

 

en toen was het alweer de 31ste en tijd om naar  Thailand te gaan we kwamen om 20.30 aan en 0m 10 uur stonden we alwweer op straat na on gedoucht te hebben. Op zoek naar een cocktail werdt een long island we aten Pad Thai en dronken mango en banana shakes dronken nog een biertje en een cocktail en telden af in het midden van de Khao san FEEST!!!!!

 

ENDUS MENSCHEN EEN ZEER GELUKKIG 2013 GEWENST vanuit Bangkok

January 2nd, 2013 at 08:02


4 Responses to “Bangkok!!!!!!!!”

 1. bruun Says:

  Ha lieverds!!
  Wat heerlijk om jullie belevenissen weer ‘life’ mee te lezen. Moet weer lachen om hoe je de dingen beschrijft Steef – ga zo door!!! Taj Mahal in mist, genieten van land en mensen, leuke ontmoetingen – het klinkt allemaal goed. Mooi dat jullie zo genieten! Jammer dat jullie ziek werden… inmiddels weer wat beter? Zitten jullie nu nog in Bangkok of alweer verder gereisd?
  Jullie uiteraard ook een heel goed en gelukkig 2013 gewenst!
  Hier alles prima. We feesten nog even door… Kerst, oud&nieuw en Myrte’s verjaardag gehad – komende zaterdag Jasmijn nog en dan is het weer normaal hier. Daar ben ik wel aan toe! Moet nog even moed verzamelen voor een dag visite zaterdag. Jammer dat jullie er niet zijn! We missen jullie. De gezellige avondjes lijken lang geleden – dus we leven vast toe naar maart (wat jullie nog niet doen gok ik:-))
  Marcel is anderhalve week vrij geweest en inmiddels weer aan het werk. Ik ben nog vrij en de kids ook. De meiden zijn eindelijk weer beter. Vandaag zijn we lekker thuis. Eva en Lucas spelen hier. Voor beide dames super! (Lucas is het broertje van Eva en van Jasmijn’s leeftijd)
  Ik heb de witte muren in de kamer gesausd (zijn weer wit) en heb via Marktplaats een kastje voor in de keuken op de kop getikt. Nu nog een leuk memobord erboven en dan de gang aanpakken. Ik ben op dreef!! Jullie zien het resultaat wel.
  Ik ga me even met de kids bemoeien. Geniet daar, ik geniet hier lekker mee;-) Liefs Bruun (en ook Mars en de kids)

 2. bruun Says:

  Net de foto’s even bekeken… wat TOF!! Wat een leven jongens… Dit zijn wel ervaringen voor een ‘lifetime’! Superleuk om zo mee te genieten! Ben al weer benieuwd naar de volgende… Liefs Bruun

 3. Vera Says:

  Daaag Ex-India-gangers,

  Late reactie maar wat weer een top verhaal! Wat ontzettend tof die reis door de woestijn etc. die foto’s ook. Kan me voorstellen dat dat dan wel wat extra centen waard is!.
  Ik zie trouwens al helemaal voor me dat je die jongen aan dekant zette en die andere tegen de schenen schopte hahaha. Dat ze dat uberhaupt durfden te proberen tegen iemand van jouw “formaat”. Maarrr kan me wel ff voorstellen dat dat naar is.

  Vandaag hebben wij hier een paar sneeuwvlokjes gehad maar dat wordt maandag en dinsdag nog meer als het goed is. LEUK, kan ik met Tim & slee lekker de sneeuw in!
  Tim begint steeds meer te kletsen en af en toe al zinnen. Als jullie terug komen zal dat helemaal een verschil zijn trouwens!

  Nou, Joke, ik hoop dat het wat beter gaat met je! Wat heb/had je precies? Beterschap!

  Have fun 🙂 Liefs jullie zusje

 4. ik rule met kolonisten van katan Says:

  Halloooow! ik ben sharon, ik ben 19 jaar en ik hou van discodansen en mezelf opmaken!!!