Joke and Stefan on their trip around the world!

Koh Jum island

11 april ’10 zondag

Ons loatste daggie op dit owzo fijne resort.

Vandoaguh veel in het water gelegenuh we begonnn er al vroeg met de zee was zelfs een beetie verkoelnd.  Eerst een heule tiet esnorkeld heul veul viss’n euzienuh ik ha ok nog zoon lange ezienuh een baracuda en een tiegervisse. As ontbiet hadd’n wije een beste bolle met omelletie meins en kinders dah hak mien boeke wel vol metuh vreet’n.  Vandoaguh ha wie is empies de reloatie wa onderholdenuh  lekkruh ekletst en uhknufflt in de zeeuh. Nog wat uhleezn en uutuhreeknd wa wie mussen betoaln.  Na oes aamd etenuh ha ze oes de rekeninge uhpreesenteerd. 300 baht (buutnlaanse centn) meer da we had bereeknt mar ach da mak toch niks uut kunsuh der un lekkr ijsie voor hoalen. We ging vrog noar de beddestee  met zoon nettuh voor de muggies en voor de andere biesten we hadd’n et loatst nog zoon lief klien salemanderkien bij oes in bedde ehad middn in de nacht een warm plekke bij mien vriendinne in de nekke ezocht. Moar daor mos mien wief niks van hebbnuh. Met grote oogn za ze rechtop het heule nette mus weer helemoale naegoan wurden op of er spleetie of wat roemte tussn zat. Hoe moek nou nog verder sloap’n jammerde ze. Voor de rest weekniks meer want ik was in droomnlanduh.

De groetn’uh

10 april ’10 zaterdag

De kunst van niksen.

In het begin vond ik het wel lastig maar nu heb ik het niksen wel aardig onder de knie. Zie hier mijn niks schema …………

Lekker rond gedobbert in zee beetje ingelezen in Nepal beetje gedobbert beetje genieten van de omgeving. En als afsluiting typen bij kaarslicht en zeegeluid.

Snurk.

9 april ’10 vrijdag

Beetje dit en een beetje van dat.

We hebben vanochtend niet zo veel gedaan en dat beviel zo goed dat we dat tot in de namiddag volhielden. Een beetje lezen en een beetje zwemmen en snorkelen en een beetje knuffelen en een beetje voor je uitstaren met een beetje muziek erbij en weer een beetje lezen. In de namiddag zijn we naar het dicht bijzijnde dorpje gebeached en geboswalked. Het is maar een klein stukje ongeveer 20 minuten met de loop. We hadden ons midden in het dorpje genesteld onder een boom met gekleurde doeken  eromheen gebonden. Zo is ff infiltreren in het dagelijkse leventje van den Thai er was een oud vrouwtje met dito lichaam (helemaal krom en een lief verschrompeld hoofd). Ze was bezig om oude kokosnoten van hun buitenste schil te ontdoen met een soort grote knijptang van 60 cm die een scherpe punt bevatte. Met de kokosnoot tussen haar blote voeten geklemd ramde ze de knijptang erin en duwde ze de handvaten uit elkaar. Ik vroeg me af of mij dat zou lukken. Wat nog verder vast zat dat ramde ze eraf met een groot slagershakmes. Aan de andere kant van de weg zat een oud mannetje (met zo’n kin) samen met zijn homies op een bamboebankje te genieten van een borrel die ze af en toe stiekempjes achter het bankje vandaan haalden voor een slok. Rechts van ons was een brommer repareer “garage” ,waar de vloer in motorolie was gezet en ze waren bezig met een brommer in kleermakerszit rijvaardig te sleutelen. Na ons nieuwsgierig geloer zijn we op een stijger boven het water gaan zitten. Naast de stijger lagen longtailboats we zaten in een baai met rechts de zee en voor ons wat heuvelachtige eilanden links liep het water de hoek om. Na een half uurtje moesten we van Joke haar buik op zoek naar eten onderweg een komkommertje gekocht en opgeknabbelt ze zien er hier netzoals augurken uit maar iets groter. We hebben bij ons resort mashed potatoes gegeten, je bent farang of je bent het niet. Later op de avond weer een lost gedaan en wat fotootjes ausgezugt.

Geroet.

8 april ’10 donderdag

Een bijkom dag.

We hebben eerst ons ochtendritueel in stand gehouden. En wat verhalen getypt tussendoor gegeten met de locals die ons uitnodigden. Dihla had ons het op de avond van 7 april al verteld dat er speciaal een geit geslacht zou worden. Volgens mij vanwege proberen de mensen samen te brengen (kweet het niet zeker). Het is een warme dag vandaag maar er waait gelukkig een warme wind. S’avond aan wat breinloos vermaak gedaan een serie gekeken.

Moest ook wel want we waren operdepop van ons watergetrappel de vorige dag. We hadden een paar dagen terug antimug wierook geregeld wat nu wel lekker was. En met een kaarsje aan en daarbij zee geluiden. Was het ondanks de serie nog heel goed uit te houden.

JJ

7 april ’10 woensdag

Een ongelofelijke mooie dag.

De wekker ging om 7 uur de spulletjes gepakt en om 8 uur met den longtail die ons ophaalde natuurlijk, we gaan natuurlijk niet lopen. Ons owzo lieve gastvrouw had wat eten en wat fruit bijeen verzameld. En 1 van de mensen van de bo deang resort ging ook mee die kon een paar engelse woorden hij is ook een goedlachse thai met zijn hiee hiee wanneer hij iets behaald had. En ons kapiteintje die een paar tanden miste lachte ook de hele tijd breeduit.

Het was een uur varen naar phi-phi met een rustige andaman zee en een grote koperen ploert boven ons te gloeien. Er werd ons onderweg fruit gevoerd. Bij aankomst bij phi-phi lay wat een nationaal park is zakten onze muiltjes open het ultieme wauw moment we tuften een baai in waar je overal duidelijk tot op de bodem kon kijken zelfs de diepe stukken van waarschijnlijk wel 6 meter diep. We hebben hier plusminus een uurtje gesnorkeld er was een nemo vis en wat andere visjes er was ook een visje dat met me mee zwom, ze zij niet zoveel maar het was wel gezellig. Het was vooral genieten hoe de zonnestralen door het water oppervlak scheen. De 2e baai heette maja bay het was daar wel giftig toeristisch. Maar wel brok in de keel mooi ze gooiden stukjes banaan overboord waar honderden vissen op afkwamen het was een hele wirwar van gekleurde vissen in sea trough water met koraal als ondergrond. We konden trouwens flippers en ander snorkelgebeuren gebruiken. We gingen het zoute chaudfontaine in met een halve banaan in de hand. Das cool jonge je hebt dan allemaal vissen om je hand heen en je hoort ze gewoon banaanknabbelen en in een mum van tijd was het bijna op en was mijn hand aan de beurt bij sommigen vissen voelde het zoals Joke me zoent en sommige hadden velverwijderbare tandjes. De camera doorging ook meteen de waterdoop we hebben zo’n waterdichte en wat een fotoos amazingly beautiful. Het banaan hand eet incident staat op de  film met aan het eind een lachende zich in het zoute waterverslikkende Steefmeerman. We hebben ook een zwart wit gestreepte zeeslang gezien en gepictured was ongeveer 1 meter lang. De doorgewaterde engelsen vertelden ons later in de boot dat die extreem giftig zijn en ik maar inzoomen en wachten op een mooie shot. De engelsen hadden ook nog haaien gezien van plusminus 1 meter lang. 3 uur hadden we ervoor nodig om weer verder te gaan naar het toeristische phi-phi don very touristic yes. Wel te begrijpen trouwens het was het perfecte plaatje met een wit zand dat zeer deed aan je ogen en honderden winkeltjes met touristen kleding en geplastificeerde onnatuurlijk gebruinde menschen. We zijn hier een uur geweest Joke heeft er een hele mooie bikini gekocht oe seksie. Maar het uur duurde lang het was in de steegjes zeker wel 40 graden en het rook er niet heel fris en na al die rust van waar we tot nu toe waren geweest was dit wel een mierenhoop. Zo op naar mosquito island waar het echt om de koraal ging zo mooi er waren onderwaterhopen die helemaal bobbelig en glad waren met een paarse en ook met een gele gloed en soort schotels van wel 1 meter doorsnede en dan boven elkaar half overlappend. En tv koraal meewiegend in het water en geweikoraal met blauwe uiteindes die net in bloei leken.

Hier weer plusminus 1 a 2 uur geweest. Onze laatste stop was bij bamboo island iets meer op zee ook heel mooi alleen we waren nog maar een half uur in het water of joke werd aan gevallen door kwal waarschijnlijk door de dreads, stomme discrimineer kwal. En omdat we allemaal niet erg gecharmeerd waren van de kwallen zijn we eruit gegaan. Joke hield zich groot terwijl haar arm er bijna aflag ik had het waarschijnlijk niet gered als zo’n kwal mij had aangevallen. De terugweg was netzoals de heenweg maar dan andersom. S’ avonds hebben we gegeten is iets wat we eigenlijk wel vaker doen. We hebben weer samen met hunnie gegeten en genaborreld en pesten gespeeld. Aan het eind van het vertier zouden we naar bed maar onze Dihla (gastvrouw) vroeg of we nog even bij haar kwamen zitten, want ze wou iets zingen voor de engelsen. Omdat ze de volgende dag zouden vertrekken, en ook nog wat andere mensen gingen weer verder. Het was echt onroerend zo zonder instrument op z’n thais met de zee rustig op de achtergrond. Na het liedje vroeg ik waar het overging, waar het in het kort op neerkwam was volgens mij dat hoe je er ook uitzag en wat je ook doet dat we het samen met elkaar en de wereld van het leven moeten genieten. En het liedje was er voor een goeie reis. Ze vertelde het anders nog mooier waardoor ik met de tranen in de ogen zit te typen. Ze zong op aandringen van ons nog 2 liedjes waardoor een jongen die leek op de bassist van queens of the stoneage de oogjes nat had . Ik verstond er niks van maar het raakte me enorm. Ik heb haar nog wat vragen gesteld over de politiek en ze vertelde me een beetje hoe het zat met de red shirts het en de andere kleuren t-shirts groepen en hoe ze probeerde dit eiland zonder stroom te laten zodat er niet teveel mensen komen. En ze probeert hier in de bres te staan voor de locals daarvoor studeert ze volgens mij ook engels. Echt een grootse vrouw! Na dit hebben we afscheid genomen van de engelsen die de volgende ochtend vroeg zouden reizen naar chang mai vanwege het mekaarnatgooi feest wat plusminus 3 dagen duurt het is vanwege oud en nieuw op de 13-14de .

Al met al een dag om nooit meer te vergeten.

(er was ook nog een beving bij sumatra en dhila was nog wel even ongerust maar het viel gelukkig mee)

Groet

6 april ’10 dinsdag

Een grote zwem en snorkel dag.

Alweer dezelfde lekkere zooi gegeten. En ben toen een eind gaan lopen over het strand wat plusminus ¾ duurde en daarna het water in en proberen een verderop gelegen eiland te halen. Khad al wat informatie verzamelt of er een onderstroom zou kunnen wezen en, omdat er net volle maan was geweest zou het wel wat meevallen met de current zoals je dat in het ingliesh zegt. Ik had de waterdichte zak mee met daarin mijn slippers, omdat er veel zee-egels (sea-urgent int ingliesh) bij het eiland vertoeften en dat is nogal pijnlijk zei de canadees   en ik had water mee. Ik had ook wat lucht in den puutte opgeslagen zodat ik eventueel zou kunnen drijven bij een krampje of iets. Het was goed te doen het was een dik half uur zwemmen en ik heb geen enkele egel gezien of gevoeld. Ben een tijdje op het eiland geweest om wat rond te kijken en me heroïsch te voelen. Nog hele mooie krabs gezien met groene kleuren.  De terugweg was beduidend zwaarder er ongeveer 1 ¼ uur over gedaan vooral het laatste stukje duurde heel lang. En de sjouw terug er ook nog bij al met al een goede werkuit. We hebben daarna met ze tweetjes gesnorkeld met een wasknijper op de neus om het vollopen van het masker tegen te gaan was een mooi gezicht zo’n knijper kan ik wel hebben. We zijn dit keer bij de onderwaterrotsen was een tip van een canadees die hier elk jaar 6 mnd komt. Wow wat een vissen allerlei soorten en hele scholen vol hier wel de zee-egel gezien hele lange stekels en net of de egels een mensen zoemba lipjes had we hebben denk ik wel 2 uur in het water gelegen. Heerlijk. Na een kort chill momentje zijn we gaan volleyballen met de engelsen en argitinianen en den canadees en een kluitje thais. Was leuk wel een beetje pijnlijk want op sommige plekken in het veld was het bezaaid met scherpe schelpen. Wat ook wel grappig was dat matt en ik een stuk langer waren dan de thaitjes dus bij een smash hoefden we alleen maar met onze hoefjes te zwaaien. Weer de big farmers genomen en joke had ook iets en de engelsen ook dus het was weer een gezellig avondje.

We hebben toen ook geregeld dat we de volgende dag samen met de engelsen naar 4 eilanden gingen om te snorkelen. We hebben ook nog gekaart, pesten wat in het engels jacked nog iets heette.

Greets

5 april ’10 maandag

Relaxing and becoming the island.

We begonnen de dag met fruit yoghurt en meusli wat een bak vol.

Veel gelezen en gesnorkeld en meteen even mijn rug laten verbranden ik ben er nu toch dus. En later toen Joke ongezellig deed (was in slaap gevallen) ben ik langs het strand gaan wandelen op de weg terug joke opgepikt en de andere kant over het strand gezwalkt. De zonsondergang bewondert en weer terug gegaan. S’avonds hebben we opnieuw gegeten met Jo en Matt, Joke nam stampot aardappelen en ik had the big farmers breakfast genomen lekker oh het was een omelet met aardappels en groentes en twee dikke plakken zelfgebakken brood ik kon het niet eens op zoveel was het. Nog geschaakt en gewonnen en een potje niet afgemaakt vanwege dat het licht uitmoest om stroom te sparen. We hadden toen onze eigen hoofd lampjes aangedaan, maar het blijkt dat de monsters op het licht afkomen dus dat was feest Jo was op de stoel gesprongen en we hupten allemaal rond net zoals indianen dat bij de regendans doen. We hebben nog even geverandaat met een kaarsje erbij.

Bye bye

4 april ’10 zondag

Zow there we go again right into the unknown.

Er optijd uit tenminste voor vakantie begrippen. Nog effekes lekker warm gedoucht en noodle-tjes verorbert. Taxi kwam ons ophalen voor de deur kwartiertje rijden naar de pier. En daar waren ze weer de verkoperts gelukkig kon ik de resorts op internet checken (www.kohjumonline.com),   want hun goedkoopste resort was 400 baht en we hebben er nu 1 voor 150 baht dus dat scheelt heel wat slokken op een borrel. En ze zeiden dat als we naar bo deang wilden dan moesten op het eiland nog een heel eind met de taxi maar dat bleek dus niet te kloppen grrmbl # **  we konden gelukkig gewoon met de boot. Er was namelijk een 1ste en een 2e stop we werden bij de 2e stop opgehaald door een longtailboat die ons naar ons nieuwe paradijsje bracht. Ik had ongeveer een 1 ¼ uur en Joke ongeveer een half uur bovenop de boot gezeten met onze beentjes bungelend over de rand en verbrandt dat onze beenderen waren oeijoeijoei glow in the dark.

We hadden keuze uit verschillende hutjes  , maar het was makkelijk kiezen we hebben nu een hutje op loopafstand van de zee. Het is ongeveer 2 secondes en je bent in de zee en het is het enige hutje bij deze resort met een veranda aan het strand met twee luxe strandstoelen. We kunnen vanaf onze veranda de phi-phi eilanden zien (is beroemd-ig). Je betaalt er dan wel 150 baht voor maar ja dan heb je ook alles wat je hartje begeert. De hut werd door Dihla aan ons geshowt, een onzettende leuke gastvrouw ( ze is ongeveer 1.55m lekker mollig en een smile van oor tot oor dus we voelden ons  er meteen thuis). Ook toen ik haar even later nog wat informatie vroeg wat we er hier allemaal wel niet te doen was het een en al gegiebel (leukleuk).

De spulletjes uitgepakt en een bananaashake opgehaald en op den veranda het paradijsnektar opgeslurpert. We hebben daarna een snorkelset, kaarsen en anti-muggenwierook gehaald. Op de terugweg werden we schoongespoeld door een buitje. Voor het eten aan nog even de snorkelset geprobeerd lekte een beetje vanwege mij enorme hoofd, maar wat is dat tof zeg superhelder water zelfs een paar visjes gezien een geel zwart gestreepte en zwarte visjes van die platte subtropische vissen. S’avonds gedineert met twee engelsen uit Wales die bij ons kwamen zitten. Ik had garlic en pepper veggies met rijst en joke had een salade het waren enorme borden vol. Tijdens het eten hebben nog 4 shakes genomen. Was heel leuk met de engelsen nog lekker nagezeten en wat spelletjes gespeeld. We werden ook nog belaagt door enorme kevers van 4 tot 5 cm. Was wel grappig om te zien hoe de vrouwtjes schichtig en af en toe gillend van hun stoelen opsprongen alsof het einde naarbij was vooral Joke was erg geliefd bij de monsters. Er lande er ook een bij mij opschoot en ik kon een klein mannelijk gilletje niet onderdrukken met bibberende handjes pakte ik mijn belager en moest nog behoorlijk trekken vanwege zijn enorme weerhaken. Meteen na het weggooien mijn stoere mannenblik weer aangenomen en er mannelijk om gelachen.

Paradijsgroet

3 april ’10 zaterdag

Bijwerken

Vandaag alles een beetje updaten alle verhalen verder uittypen foto’s uitzoeken . En het spulletje op den internettos plaatsen.

Zijn krabi town ingegaan en hebben daar een waterdichte zak gekocht, omdat we de vorige keer vanuit de boot door het water moesten met ons pee-ceetje en andere anti-waterdingen.

S’avonds de tickets naar koh jum ( is eiland onder krabi ) gehaald.

En later geskypet  met ouders  en De Marcel e.a. En toen slaapies doen.

Groet.

April 12th, 2010 at 17:32


11 Responses to “Koh Jum island”

 1. Mam Says:

  hoi,hoi wat weer een lezerij, leuk hoor! en wat een leuke foto`s,heel uniek ook.we spreken jullie morgen weer groetjes.

 2. Pa Says:

  Hoi kinders,

  Wat geweldig om weer zoveel leuke dingen van jullie te lezen.
  We genieten hier enorm van. Ik zou best een poosje met jullie mee willen reizen, maar dat gebeurd op deze manier ook al een beetje. Wat een mooie foto’s ook, jullie zijn wel erg populair bij de vissen. En wat een gaaf verhaal over jullie gastvrouw, die zingt voor haar gasten en ook hoe jullie dat raakt.
  Ik vind het super dat jullie zo genieten, en dan is dit nog maar het begin van jullie ondekkingstocht, dat beloofd wat.
  Ut dut mij ok goed daj ut leste verhaal in de mooiste taol van de hele wereld en umstreek’n eschreem hebt. tÍs heel goed mien jonge daj daor zunig op bint, ie hebt de koom’de tied ok mooi de geleg’nheid um dat an oen magien te leer’n. Dat is goed veur heur ontwikkeling.

  Zet um op.

  Groet’n Pa

 3. Vera & Artjan Says:

  Haaai kippies,

  wat weer een leuke verhalen! Artjan vraagt zich de hele tijd af waarom ik zo hard moest lachen 😉 Ik zou ook best ff bij jullie willen komen kijken, lijkt me echt fantastisch. Die foto’s ook, echt tof! En Stefan je beschermt Joke toch wel een beetje voor de enge beesten he? En jezelf natuurlijk met je schattige gilletjes, haha.

  Waar gaan jullie nu heen?

  Tot snel 🙂

  Groetjes Veer

 4. Ton Says:

  Hallo globetrotters,

  ik sluit me weer aan bij de vorige reacties, wat weer een leuke verhalen Steef. ‘k ben knap jaloers hoor. Het snorkelen spreekt mij wel heel erg aan, lekker op je dooie gemakkie al dat moois liggen te bekijken. Gaan jullie nog leren duiken? De komende tijd in elk geval niet neem ik aan.
  Morgen gaan jullie naar Bangkok en dan de 15e vliegen naar Nepal. Hopelijk merken jullie niet te veel van de toch wel veranderde sfeer. ‘t Zal in Nepal wel een stuk frisser zijn niet? Nog plannen om de Mount Everest of de K2 te beklimmen?
  Ik zie uit naar de volgende update(s) van jullie avontuur, bedankt dat we het zo mee kunnen beleven.

  Groetjes vanuit een zonnig en best wel al aangenaam Stadskanaal

 5. bruun Says:

  Lieve mensen,

  Ik heb niet zo heel veel tijd om te typen, maar ram toch alvast wat. Wat gaaaaaaf allemaal!!! Vet tof. Steef je schrijft heerlijk – ik lig in een deuk achter de laptop en kan me goed voorstellen wat jullie daar allemaal uitspoken. Relaxd dat je het ‘niks doen’ nu aardig onder de knie hebt:-) Hier alles prima. Het weer is heerlijk. Myrte speelt hele dagen buiten op het pleintje of in de speeltuin. Jasmijn ligt regelmatig in de kinderwagen buiten te slapen of te spelen en ik vermaak me met het huishouden en de nodige hoogstaande literatuur… stapels libelles! Borstvoeding is helemaal afgerond – ik was er helemaal klaar mee en zat van. De ontlasting van Jasmijn is nog niet helemaal geweldig, maar het gaat de goede kant op. Marcel heeft zich gisteravond ontdaan van z’n gezichtshaar…. en is nu opeens weer kaal aan de kin en de snor. Wat Myrte betreft wel fijn voor de knuffels en de kusjes – dat zei ze net zelf, papa voelt nu zacht!! Lieve mensen, geniet lekker verder daar, ik ga me hier nuttig maken!! Liefs Bruun en de rest

 6. Marcel Says:

  Hallo avonturiers,

  Wederom heerlijk om jullie verhalen te lezen, jullie kunnen dat erg goed. Steef, als je verteld over het wandelen en klimmen dan zie ik het zo voor me we samen aan het klauteren waren had ik niet eerder over nagedacht….., dat snorkl’n is ook erg goaf, ik wist ja nie daje zo goed plat proat’n kon. ben trots op oe neefie!!!
  Joke, maak jij je soms ongerust als steef weer alleen op pad gaat?, hij zoekt de dingen anders wel goed uit van te voren.
  Wij hadden gisteren lekke proat avond met Jan, Teda en Justin, was erg tof…, wil er ook wel eens met jouw over praten….
  En inderdaad hij is er af, had er gewoon zin in. jullie op vakantie, mijn baard eraf, voelt wel lekker glad an!! (zoals je gehoord hebt).
  Hadden jullie de meeste dingen nou geplanned? of zijn heel veel activiteiten aan komen waaien….
  Jasmijnbegint al veel te lachen en soms ook al een beetje te schaterlachen, echt geweldig om te zien, kan er veel meer contact mee maken…
  Sterkte met jullie vliegreis, jullie zijn nu denk ik onderweg (of net aangekomen…) ben weer benieuwd.
  Groetjes Marcel.

 7. Marcel Says:

  Hai nog even weer, had de foto’s nog niet bekeken, wat gaaf die onderwater foto’s!!! en dat met jullie eigen toestel, nijntje in het oerwoud, kunnen ze wel weer een musical van maken…
  En die homemade gamaa steiger, arbeidsinspectie?
  Als ik jullie dan zo op het strand zie liggen kijkend naar de horizon dan besef je toch wel hoe bijzonder dit is. Het is jullie gegunt.

 8. Anke Says:

  Lieve schatten!
  Onderweg of inmiddels aangekomen in Nepal, ik hoop dat jullie een goede reis hebben gehad.
  Mooie foto’s onder water en leuk om jullie dagelijkse leventje in het echte verre oosten zo een beetje te kunnen observeren. De verhoal’n die jullie d’r bei schrieft pass’n d’r uutstek’nde bei, ik kan sien daj’t nie zomoar uut de duume zuugt 😉 Zo’n ontmoeting met die gastvrouw is natuurlijk ook ontzettend bijzonder, dat zijn de belevenissen die je reis speciaal maken!
  Hier is de lente dan echt eindelijk begonnen en ik heb al heerlijk in het zonnetje op een terrasje gezeten. Zon = fijn, ik hou er erg van! Komend weekend ga ik mijn vers gekochte kruiden en violen maar eens in de potten op het achterbalkon zetten en tot mijn grote verbazing heeft de lavendel op het voorbalkon de winter overleefd. Na dit tuin-item voor Stefan 😉 rond ik mijn verhaaltje af en ga ik slapen, morgen heb ik een scouting-doe-dag met de leerlingen voor de boeg en moet ik dus fris en fruitig op mijn werk verschijnen… 🙂
  Ben benieuwd naar jullie hike avonturen in Nepal.
  Welterusten,
  XAnke

 9. bruun Says:

  Dag lieverds,
  Nu in Nepal!! Weer heel wat anders dan Thailand lijkt me zo. Hoe is het weer daar? Omgeving heel anders? Maak maar weer veel foto’s – het lijkt me gaaf daar! Hier is het nu een ‘normale’ vrijdagochtend. Jasmijn ligt te slapen. Ik vermaak me beneden met Myrte en Josiah (die is er op vrijdag ook!). De zon komt er niet echt door vanwege ‘de aswolk’ vanuit IJsland denk ik. Ja, er gebeurt hier ook wel eens wat! Al het vliegverkeer in heel Europa ligt zo’n beetje plat vanwege die wolk. Gelukkig waait’ie over – en is het morgen vast weer mooi weer! Ik ga zo een broodje smeren voor al het kroost en mezelf. Jasmijn kreunt wat, dus die wordt zo wakker en is dan toe aan een fles, een schone luier en even spelen in de box! Ze is vriendjes met de knuffeltjes van haar mobiel en houdt daar hele verhalen tegen. Ze lacht steeds meer en sneller (in het begin moest je je echt uitsloven voor een lachje – tegenwoordig lacht ze overal naar). Myrte kijkt “Diego” – neefje van Dora. Misschien niet helemaal pedagogisch verantwoord, maar wel even lekker rustig!!
  Lieve mensen, geniet lekker verder daar. Ben benieuwd wat jullie daar gaan eten en naar jullie nieuwe avonturen. Heerlijk dat we zo op de hoogte kunnen blijven!!

  O ja, voor de meelezers onder ons, ik probeer steeds van die leuke smileys maar die lukken bij mij niet zo :-)…. hoe doen jullie dat??? Graag tips… (hihi)

  Liefs Bruun & co

 10. bruun Says:

  uhm…. en nu lukte het toch! Ik weet alleen niet wat ik gedaan heb….. hahaaa nog eentje dan 🙂

 11. bruun Says:

  Nou ja, ik kan het dus!!!! Tips niet meer nodig… Fijne dag allemaal!!!! 🙂 😉