Joke and Stefan on their trip around the world!

einde azie

27 september

 

Voorbereiden reis.

 

 • Internetten
 • Klamboe verkopen
 • Lonely planet verkopen
 • Was laten doen
 • Chocolade ijs eten
 • Massage nemen
 • Naar de kapper
 • Een laatste massaman curry

 

 

 

26 september

 

Budgetwandelen.

 

De long-tail boat koste 1000 baht en vonden we te duur en dus een stukje met de watertaxi en toen met de benenwagen naar de floating market het waas me nogal een eindje en we gaven het al op toen er een hippie amerikaan bij ons stopte en ons vroeg hoe we in dit gedeelte van bangkok terechtkwamen en vertelden het  toen en hij zij dat hij wel wist waar het was en dus wij met zen tweejen achterop zijn scooter. We hadden nog maar 2 km verder hoeven te lopen. Twas wel een rare snuiter maar wel ontzettend aardig  hij gaf ons nog wat tips hoe je hier met de politie om moest gaan en wat nog wel even de moeite waard was om te  bezichtigen. De  floatinmarket was wel leuk allemaal bootjes waar vrouwen aan boord visgerechten maakten en midden tussen de bootjes aten  mensen het weer op anders zou het ook wel een beetje jammer wezen. We liepen weer terug via wat de amerikaan ons tipte en was idd tof we waren wel errug moei opt laatst en dus maar een tuk-tuk genomen. Ik ben met een muziekje op in slaap gevallen dat kwam omdat ik moe was denk ik. We aten natuurlijk ook nog wat want dat is wel zo leuk.

 

 

25 september

 

De markt der markten.

 

Vandaag met tuk-tuk naar weekend markt gekrost we zaten nog maar net en het begon te hozen gelukkig zaten we semi droog en toen we aankwamen op de plaats der bestemmingen. Was het weer droog de weekend markt is huge maar de spulletjes zijn er niet overdreven goedkoop wat we wel hadden verwacht en dus haalden we er alleen maar een zonnebril 55 baht en joke haalde er nog oorbelletjes zodat ze de rest van onze reis elke dag een ander inkon. We namen na veel zweten en sjouwen de vrieskist ook wel sky-train genoemd en we gongen we naar het mbk waar we wat aten en toen we wat droogjes waren gingen we naar the adventures of Adele Blanc-sec de bios was ook overdreven koud joke deed zelfs tijdens de film een poncho aan. De film was wel ok beetje jammer alleen dat tie engels gesynchroniseerd was was een franse film namelijk de thailandezen lachten op de raarste momenten en voor de film moesten we gaan staan en werd er een filmpje van de president geshowt die heel lief en goed deed tegen idereen. We wilden met de boottaxi terug maar die ging niet meer en dus maar met de tuk-tuk terug gekrost. We atenn weer aan de andere kant van de straat bij ons geusthouse.

 

 

24 september

 

Bangkok en toch china.

 

We zouden met de watertaxi maar na wat kletsen gingen we gratis met de tuk-tuk  met een stop bij de kleren maker  zodat de beste man een tankbon kreeg en met een blije tuk-tuk meneer en met een wat sippige kleren vernietkoper gingen we naar chinatown waar weer allemaal shopjes en marktjes waren met allemaal trope joke kocht er oorbellen van 2 baht per paar. Ik nam een heerlijke gefrituurde aardappel met tranen in de ogen pittige kruiden. We namen na een hele tijd sjouwen de watertaxi terug. Ik kocht in ons straatje calvin klein onder broekjes die heel fijn zitten en ik kocht een nep volcom broekje en een t-shirt en was nu ready to leave bangkok.

Maar emotioneel nog lang niet zover om mijn owzow geliefde thailand te verlaten gelukkig maar dat we nog wat dagen hadden.

 

 

23 september

 

Bangkok winkeldag.

 

We gingen weer met de boot taxi en nu gingen we naar mbk een mega mega grote shop met allemaal fake spulletjes voor goedkoop we kochten hier wel een echte acer harde schijf 500 giegjes zodat we heul veul fotoos kunnen maken. En behalve lekkere snackjes en vermoeide benen en voetjes haalden we hier niks. We zijn nog central world gegaan die tijdens de rooie shirt periode was afgefikt gegaan. En we liepen zo wat rond en genoten van het new york achtige bangkok. Weer terug met de boot en na een fikse wandeling van een half uur waren we weer terug bij ons onderkomen en na een verfrissende douche aten we iets voor ons guesthouse.

 

 

22 september

 

Naar chonburi en naar bangkok.

 

Chonburi leek op de kaart aan zee te liggen maar waar wij uitstapten was in de verste verte geen zee te zien en de stad was ook veel groter dan we dachten we konden geen goedkope overnachttingsplek vinden en dus weer op de bus gestapt naar bangkok. We stapten uit bij ekamai er was een taxi meneer die ons net onze prijs ging vertellen en toen moesten we van de politie meelopen naar een bankje een klein eindje verderop  waar ze een beetje in de tas keken en in onze portomonne. Waarschijnlijk op zoek naar drugs gelukkig hadden we onze witte poeder op een plekje verstopt waar de zon niet schijnt en dus mochten we door. Joke was er een beetje boos van maar gelukkig trapte ze de politie meneren niet in mekaar want dat kan de sterke arm der wet hier niet zo goed tegen. We liepen naar den skytrain en er was een vriendelijke meneer die ons uitlegde hoe we op een mooie goedkope manier bij de kao san road in de buurt konden komen. We gingen dus met de skytrain ne toen met de rtaxi boot die als een gek door de kanaaltjes voer tkoste maar 10 baht pp met de boot en het laatste stuk met de tuk-tuk en toen waren we bij baan-sabai ons guesthouse we namen een kamer die wel een beetje op een grote bezemkast leek.We namen een lekkere koude douche en toen gingen we op jacht naar eten wat hier niet lang jjagen is met om de 20 meter een etensstalletje ik nam een rode curry en Joke stir fried rice with veggies. En off course namen we een fruitschut.

 

 

21 september

 

 

Naar rayong.

 

Met de song teauw naar busstation en je raad het al toen met de bus naar rayong er ging jammer genoeg geen old-school bus waar de raampjes lekker van open kunnen. Twas gelukkig geen overdreven koude airco-bus de trip duurde pluminoes 3 uur. Ik hield dit keer de wacht bij de tassen en joke ging zoek zoek doen maar was niks te vinden we hadden ook geen info over rayong we vonden uiteindelijk een hotel voor 400 baht onze duurste kamer in thailand wat het echt niet waard was maar ja Joke die woude niet op de straat slapen. We gingen met de loop op verkening uit we haalden een softijsje voor 10 baht bij de kfc en we haalden de draadloze muis voor 350 baht ergens anders.

 

 

20 september

 

Trat.

 

Vandaag bij een restaurantje op terras gezeten beetje internetten uitzoeken australie dingen muziekjes checken aflevering van de wereld draait door gestreamd. S’avonds allerlei soorten dingen op marktje gekocht eitjes en salade en pannekoekjes en shake en gefrituurde zoetige balletjes en andere gefrituurde dingen die ook heel lekker waren we aten het bij ons guethouse op.

 

 

19 september

 

Trat.

 

Na de relatief drukke dag hadden we vandaag weer relax tijd stuk gelopen en in de middag hangen bij den guesthouse wat bij de weg een heel mooie guesthouse was van hout en 70 jaar oud. We hadden waaier op ons gericht en een biertien dr bie en ik luisterboekde wat en joke was aan de haak in de avond weer pad thai op markt met shakes erbij.

 

 

18 september

 

Na relaxen komt reizen.

 

We gingen uit bed want anders kom je nergens het regende hard maar niet getreurd we hadden een groot veranda waar we mooi droog blijvend onze noodle soepjes konden bereiden. We namen een koffietje en we pakten alles in ruimden het huisje nog even netjes op. En toen was het zonnetje ook al weer gaan schijnen. Met de taxi song teauw naar de boot en van de boot weer met taxi Joke hield de wacht bij alle tassen en ik ging ondertussen op mijn dooie akkertje op zoek naar de guesthouse ik vond  het n p 2 guesthouse waar onzen kamer 150 baht per nacht moest kosten. De eigenaar was op een heel prettige manier heel eigenaardig hij had smetvrees hij maakte de wc achter je gat aan schoon en ook de douche werd al geboend als je je aan het afdrogen was. En achter elke zin aan kwam een bulderende giegel heul grappig. Trat is heel tof  met een ultra leuk marktje met dito menschen. We sjokten wat in de ronte en genoten van thailand, scooters met veel mensen erop en  lekker warm weer en  mensen die als je ze een lach gunt weer een grote smile terugkrijgt en tempeltje hier en daar en het verkeer ook niemand die hard rijd en als je de straat over steekt stoppen ze netjes en nog steeds met een big smile en jeugd die hello tegen je zegt en als je dan hello how are you doing terug zegt lachen ze verlegen. En in de avond eindelijk weer een pad thai gegeten hmmm. En weer lekkere shakes gehaald .

September 27th, 2010 at 15:39


6 Responses to “einde azie”

 1. pa Says:

  Ha die kienders,

  Nou dat is alles met elkaar al een heel boekwerk aan verhalen over Azie geworden. Ik vind dat je wel een volhouder bent Stefan en ik blijf van de avonturen en de beschrijvingen genieten. Nu een heel mooi vervolg in Australië gewenst, ik hoop dat je ook daar van de mooie (sterke) verhalen blijft produceren. Veel plezier bij het skippie-volkje.

  Groet’n Pa

 2. Saskia Says:

  Hoi hoi,

  Wat een geweldige verhalen inderdaad…ik ga er elke keer ff lekker voor zitten met een kopje thee 🙂 En dan begint het ook wel heel erg te kriebelen, dat wil ik toch echt eens allemaal zelf beleven!!

  Jullie zullen binnenkort hier zijn, tenminste ik had begrepen dat het plan was te landen in Brisbane en te hitchhiken naar 1770? Heb je nog ff mailtje gestuurd Steef met waar we precies wonen en contactgegevens enzo.

  Tot gauw! Leuk leuk leuk!!

  Groetjes,
  Sas

 3. noortje Says:

  He Stefan en Joke,

  leuk om weer wat te lezen van jullie. ik had de vorige reeks verhalen ook nog niet gelezen, maar ben weer helemaal bij.
  Jullie hebben het goed voor elkaar he, lekker curry eten (mjam!), hangmatje, marktjes bezoeken, lezen, filmpjes kijken, rondscooteren etc.
  Ik hoop dat de cultuurschok niet al te groot zal zijn als jullie in het luxe en dure australië belanden.
  Een hele goede reis naar Garth en Saskia gewenst en ben erg benieuwd of jullie daar net zo ondernemend zullen zijn als in Thailand. Niet teveel huilen he, zodra jullie Thailand verlaten hebben.

  Hier alles goed,
  Noa groeit en ontwikkeld zo snel. ze is al 7 maanden oud en druk met kruipen/tijgeren. alles beland in haar mond en ze wil ook al graag typen op de laptop.
  als je haar handen vasthoudt als ze op schoot zit, trekt ze zich op en gaat staan. dan kijkt ze heel trots rond! leuk he.
  ze heeft al vier tandjes en is een echt waterratje (iedere dinsdag babyzwemmen).

  groeten xxxxxx Noortje.

 4. Vera Says:

  He Steef en Jook,

  Heel Azië hebben jullie iniedergeval vast gelegd op papier 🙂 super om dat later allemaal weer terug te lezen denk ik!

  Maar voor nu hoop ik dat jullie ondertussen geland zijn in Australie en dat het hitchhiken een beetje lukt 🙂

  Hoop gauw weer wat van jullie te horen.

  Liefs,

  Artjan, Vera en “de kleine”

 5. Manon Says:

  Dag dag dag Joke en Stefan,

  En en en en en ……. al geland in Australie?
  Heel fijn om zo maar even weer wat foto’s te kunnen kijken en gewoon weer verhalen te lezen…..
  Het klinkt allemaal heerlijk…maaaaaaarrrrr ik blijf jullie wel heeeeeel erg missen!!!!
  Hoop dat jullie nederland wat minder missen en heeeeel veel nieuwe en leuke avonturen beleven in australie…….
  kijk weer uit naar de foto;s en het leesvoer.

  Liefs Manon

 6. Anke Says:

  Joechei nieuwe verhalen!
  To do list Anke:
  – Nieuwe Josttrip verhalen lezen
  – Lange mail terug schrijven
  – Maar eerst slapen…
  Wel alvast Viel Liebe Grüßen! Anke