Joke and Stefan on their trip around the world!

check it out fresh and sparkling just for you take some time for yourself and let de melody of my writing control you.

15 augustus

 

Chang rai à Chang mai à Pai.

 

We plukten de dag door op te staan om 8 uur Joke zelfs 5 minuten eerder. We noodelden en pakten onze klerenzooi bij elkaar we liepen naar busstation en moesten met een airco bus verdorie er was geen keuze mogelijk we zaten als muizen in de val een weg terug was er niet en dus kochten we de kaartjes maar je kunt er dan wel heel lang over doorzeuren maar daar heb je alleeen jezelf en je omgeving mee dus na na wat zeuren moesten we nog eens 2 uur wzhten ook. Toen de bus aankwam gingen we er wel in. We zaten onderin samen met een jongen en een meisje en een nog een meisje en twee vrouwen waarvan 1 ziek en drie legermeneerjochies die een beetje dronken waren. 1 van hen was zichzelf belachlijk aan het maken doordat hij probeerde nog een meisje te versieren. Het was een lounchhoek met tafel waar we zaten we voelden ons niet zo lekker je kunt wel zeggendat we misselijk waren en dat kwam waarschijnlijk door de airco en om dat we dwars in de bus zaten het zike vrouwtje liep om de minuut naar de wc en toch ging ze nog overgeven waar we bij waren gelukkig kreeg ze net op tijd van een meisje een zakje (doggie bag) om haar 2de hands voedsel in te deponeren. We doorstonden de test en we kwamen om 15.00 aan en aldaar kochten we kaartjes naar pai. Ook in deze bus zaten andere mensen waaronder legermeneerjochies. De bus vertrok om17.30 we aten dus eerst nog wat de rit was weer een test voor onze bolle buikjes want we slingerden van bocht naar bocht.Mijn buurman was een legerachtige en we reden nog maar een half uur en het mannetje legde al slapend zijn hoofdje op mijn schouder en toen wist ik het ik wilde pappa worden.2 tellen later niet meer want toen kotste hij over mijn linker voet heen aaarghl. Met mijn voet soppend in de kots duurde rit nog anderhalf uur hmm lekker hoor. Joke bleef bij de tasjes en ik rochelde een tof  kamertje een klein tentachtig hutje maar dan zonder de narigheden van een tent met ‘afentoe’ internet. Onderweg hadden we regen  en toen we aankwamen was het droog en nu we we net in het hutje waren was er weer natval. We skypten nog wat met de vriezen maar internet viel uit. Joke breide en ik luisterde muziek en toen slapen.

 

 

14 augustus

 

Typerend.

 

We namen noodle soepjes die we klaarmaakten met onze kookstaaf en Joke bracht haar broek weg die werd een stuk ingenomen en dat voor maar 100 baht super strak gedaan ook. Ik typte ondertussen of mijn leven ervanaf hing ging tussendoor nog even naar bushalte om te checken hoe we het goedkoopst in pai konden komen. Om 4 uur haalden we de broek op en we stuitten op een ander marktje waar we supeergoedkope pad thai aten en joke nam weer een shake. We kochten een dikke bak ijs en we aten onze buikjes knalrond ik vervolgde mijn getyp. En joke had ook nog een brei apparaat achtig device gekocht en daar ging zij weer mee verder je kan er sjaals mee maken word al heel tof.

 

 

13 augustus

 

Duidelijkheid omtrent de pc hehe.

 

We liepen een asus shop en daar was iemand die echt engels kon en die serieus keek en niet naar words ging omte checken of ik niet loog hij zag dat het toetsenbord nog goed was maar dat ze naaar alle waarschijnlijkheid de kabel op de kop hadden aangesloten. En dat het waarschijnlijk heel lang ging duren om dat ze het connectertje moesten vervangen. Dus kochten we een compact toetsenbord. We checkten het internet bij een koffiesjop en veleseteerden mijn neef owow wat attent. Het begon  heel hard te regenen toen we in de boekenshop waren we waren er snel uitgekeken dus ponchows aan en terug naar guesthouse. Waar ik wat verhaaltjes typte en wat koffietjes dronken met de door ons gekochte waterkookstaaf een eng ding maar werkt supersnel. We aten op een markt wat pad thai en joke nam een shake. En toen naar bedde.

 

 

12 augustus

 

Naar chang rai.

 

We deden het rustig aan Joke probeerde een fruit met yoghurt en cornflakes duurde vet lang dus ik op zoek naar mijn noodle soep. Er was een leuk stylisch restaurantje met leuke vrouwen die me een overheerlijke bak soep maakten. Joke kwam net toen ik aan mijn soep begon. Bleek dat ze fruit met mayonaise kreeg hmm… joke betaalde 40 in plaats van 60 en liep er weg. Ze nam ook een noodle soep. En op naar de busstation met de tuktuk even nadenken wat was ook weer een goed bedrag hier de bus hadden ze al klaar staan we kochten nog wat raar fruit voor nop en daar gingen we op zoek naar nieuwe avonturen. We  liepen wat rond en we vonden een ruime kamer met badkamer en warm water voor 150 baht we dropten onze tas en gingen de stad in het leek er wel uitgestorven bleek dat de koningen jarig was. We checkten wat computer shops die hier in overvloed waren, maar niemand kon ons echt helpen. We aten een schijtbeetje rijst en gingen terug naar ons guesthouse.

 

 

11 augustus

 

In slowbootion naar de grens.

 

Vandaag met een andere boot deze was ook rustig en we konden de autostoelen die los stonden omdraaien om ze te laten fungeren als voetensteun slash tafeltje. Onderweg werd ons door het weer even goed duidelijk gemaakt dat het regenzeisoen in oveervolle gang was. We speelden met onze nieuwe vriendjes boeren bridge en we luisterden wat muziekjes. We kwamen aan om kwart over 5 s’avonds en 6 uur zou de grens sluiten we deelden een tuk-tuk met 3 meiden die we onderweg met de boot hadden ontmoet. We checkten uit namen de boot naarde andere kant van de mekong en we konden ons nog netg inchecken. We vonden een supergoedkope kamer 100 baht en het was er nog schoon ook en er was een warme douche. We wilden onze kipjes wisselen maar kon blijkbaar niet in thailand wilden ze het niet hebben weet ook niet waarom toeristje pesten denk ik gelukkig was er een nederlands stel die het wel wilde wisselen jeej we hadden ook nog 46 euro aan kippen dus vjieuw.

 

 

10 augustus

 

Met de slowboat.

 

We hadden gehoord dat het afzien was om met de boot te gaan maar viel reuze mee bankjes met kussens erop en een tafeltje de boot zat lang niet helemaal vol en toch gingen we stipt op tijd (heel apart). Voor de trip hadden we broodjes en pinda’s ingeslagen. Leuk gekletst met jong nederlands stel Laurens en Loes twee groningers. T’was een leuke vaart zo tussen de beboste heuvels door af en toe werd er in de middel of nergens iemand afgezet. We arriveerden om 18.00 uur in pak beng een leuk mini stadje er waren 2 mannen die onze tassen voor ons tilden ze zeiden guesthouse dus ik dacht die horen erbij maar nee ze wilden er geld voor gaven ze de helft was maar 3 minuutjes lopen en dan is een halve euro toch voldoende of niet dan. Het was weer een budgetaccomodatie we aten over heerlijk bij een lao jongen die een beetje nederlands kon. We dronken een biertje met de gruningers en terwijl dit werd er door de kids en door laurens hagedissen van het plafond geschoten.

 

 

9 augustus

 

Een rustige dag in luang.

 

Heerlijk zijn die dagen dat je naar een  marktje loopt als je uitgeslapen hebt bij je vaste stekkie eet schaakt. En wat rondhangt en wat leest. Alleen Joke maakte me veel te vroeg wakker want het regende binnen het lekte uit het plafond want het regende pijpenstelen het water lekte op de fan die deden we maar even uit ik stapte de kamer uit en daar was ons gastvrouwtje aan het dweilenen potjes aan het plaatsen onder de lekplekken. Je maakt wat mee als je in een budget accomodatie zit ik de trap op in mijn zwembroek en balkon op om een plastic zak voor de afvoerpijp weg te halen ik hing een stuk zeil over het balkon en binnen een kwartiertje stopte het met lekken een echte man die fluit. Ik dweilde de vloer van onze kamer een echte vrouw die fluit. En zonder een bedankje van Joke weer terug in bed hoezo ik word ondergewardeerd. Na het eten regelde ik de boottickets voor naar pak beng om dan van daaruit naar huai xai  om vanuit daar de grens over te gaan.Ik las verder in mijn waardeloze boek van yann martel ‘Self’ maar ik wou gewoon graag is een engels boek uitlezen. We zaten op de kamer toen er ineens allemal rook onder de deur door kwam we sprinten naar buiten was er een man met rookcanon de huizen met rook aan het beschieten omde muggen weg te jagen het stonk verschrikkelijk net of je bielsen verbrandt. We liepen nog een laatste maal door het relaxte luang we keken naar wat badmintonners. En we speelden onder het genot van een biertje een potje schaak Joke was inmiddels al een stuk beter maar kan natuurlijk niet op tegen de koning fluit maar dat geeft ook niet ze bied me al weerstand en dat is al heel wat. Joke gaf een tas en wat kleren aan ons gastmeisje Het begon te regenen en we keken fight club wat een toffe film is dat toch tweede keer nog leuker als de eerste keer.

 

 

8 augustus

 

Kuansi waterfall.

 

Na onze tofu/kaas baguette op zoek naar een tukker die ons voor 20.0000 p.p. naar de waterval wilde brengen ging nogal moeilijk ze gingen niet lager dan 60.000 p.p. we hadden ons er al een beetje bij neergelegd. Terug naar’t guesthouse kwam er een tukker die na wat handelen met ons opliep en fluisterde dat de andere 3 50.000 p.p. moesten betalen en dat als we niks zeiden mee mochten voor 20.000. Dus wij mee bleek dat we bij alleraardigste nieuw zeelanders in de tuk-tuk zaten we kregen een adres van 1 van hun als we nog een plek nodig hadden om te crashen. Zit je dan terwijl zij veel meer betalen maar wat je belooft moet je ook voorkomen. We stopten eerst bij een verschrikkelijk dorpje waar het meer marktstal dan dorpje was wel grappig hoe de kindertjes een beetje zingerig you wanna buy zeiden. Stelletje geldwolven daar in Laos. Het was wel een uur met de tuk vandaar die prijs ook, hadden ze ook wel gezegd dat het ver was, maar zeggen ze altijd. Bij de waterval was een beren hang plek gecrejeerd voor de bennefit of de beers. De waterval is schitternd via een slipperig modderig pad liep ik langs het water zo kwam je uit bij de main waterfall (waar komt het toch allemaal vandaan waarschijnlijk bij de punika oase). Er was een pad omhoog die heel stijl was en mijn tong sleepte over de grond en ik werd ook een wandelende waterval (misschien zat het zo met de waterval dat de berg gewoon errug zweette ik bedoel het is best warm hierzo. Je kon bovenlangs door het water lopen best spannend tliep er niet zo snel maar met de laptop in de backpack en met allemaal gaten die je niet kon zien dus een beetje steunend met de handjes waadde ik door de water wat trouwens maar tot de kniejen kwam. Er stond een hekje precies op het punt waar het water naar beneden kletterdezo kon je tof naar beneden kijken.. Ik liep via de odder site weer naar beneden een beetje rennend want joke zou wel boos wezen dat ik maar niet kom opdagen. Verrassing Joke was gewoon blij ze stond onderaan de big-ass wateval met een nieuwe zeelandster. Het paadje naar beneden was heel tof ze hadden namelijk door een stromend stukeen trap gebouwd dat moest ik dus even laten zien aan de babe der babepen. Bij de trap zag ik 2 blanken met laosiejanen door het waterval lopen naar de main stortbak dus als zij dat konden dan kon ik dat ook en het wou ook goed. Ik bereikte ze net toen ze weer een stapje verder gingen ik dacht eerst van dit maar niet. Maar kon mezelf niet bedwingen (waar zijn je ouders als je ze nodig hebt).  Ik klom op een richel waar water overheen stroomde en mijn portomonnee werd zodoende nat maar kon me niks schelen er zat een buzz in mijn hoofd van je moet wel je hebt geen keus. De richel was goed te belopen het water liep er niet met een te grote vaart overheen, de andere menschjes stonden alweer een stuk verder en een lao-man wenkte me dus. Er was alleen een klein probleempje er was een enorm gutsend waterstuk voor me van maar 2 meter breed en aan de andere kant was de afgrond en met een beetje geluk als je viel dan werd je klap opgevangen door een boom die 10 meter lager stond maar anders liep het vast niet goed af. Ik probeerde al steunend aan de wand er door te komen maar voelde meteen mijn been weggetrokken worden pff wat spannend zeg. Eigenlijk durfde ik het niet maar wie a zegt moet b zeggen zegt mijn moedeer altijd en van mijn vader moet ik altijd naar mijn moeder luisteren de lao-er kwam terug stak zijn hand uit en met een grote onzelfverzekerde stap plaatste ik mijn voet in het midden van de bulderstroom ik greep zijn hand en was aan de overkant foei toch echoode de stem van mijn vader door mijn hoofd. Het was het aan de ene kant wel een beetje waard wauw wat een uitzicht er was een plateau waar je overheen kon lopen je kon nu door een waterval heen en zo kwam je in een grot terecht. En door het water kon je de omgeving zien. Supermooi ik nam wat fotoos en toen weer terug. Ik wou alleen niet echt graag meer door de stroom heen kon niet anders ik probeerde het weer maar lukte me niet alleen de boom van een laa-ower ging er midden in staan ik als eerst nu ging het best makkelijk. Het meisje achter me aan ik had de camera net klaar en toen zag ik uit mijn ooghoek dat het meisje onderuit werd geblazen door het water de man had haar gelukkig goed vast ik trok haar verder en  het andere meisje kwam gelukkig goed over en de andere lao jongen ook die een beetje trilde van de spanning. Ik kroop van de rots naar benden haalde mijn knie open maar kon me niks schelen k’was er weer. Het meisje was een beetje van de wereld en de lao-man verontschuldigde zich heel vaak waarschijnlijk voelde hij zich een beetje schuldig dat hij ze hierheen had gelokt. Het schoot me ineens naar binnen dat Joke nog op me stond te wachten met de slippers en de rugzak. Joke stond er een beetje ontreddert gaf me mijn tas en liep zonder een woord te zeggen naar beneden de teleurstellling over mijn gedrag van haar rug af te lezen er kwam een ouder stel op mij af die zeiden dat ik gezocht werd oepserde oeps. Gauw achter joke aan om de hele tijd zo oprecht mogelijk sorry te zeggen. Het was ook al aan de late kant want het was 15.00  en drie uur zouden we beneden zijn gelukkig waren de nieuwe zeelanders errug chill. Het mannetje nam me ven apart zodat ik hem stiekempjes kon  betalen de tuk tuk werd on voorgereden en we kwebbelden weer honderduit. We aten weer markt style en genoten ook markt style. We trakteerden onszelf op bier met chips en we speelden buiten nog een spelletje schaak.

 

 

7 augustus

 

Omdat het zo goed bevalt nog zoon dag.

 

 

6 augustus

 

Bij guesthouse hangen.

 

Broodje kaas/tofu  scaken lezen in tuintje guesthouse Joke de was bakkie koffie. Spelletje voeten in bak met koud water wat biertjes halen en in de koele kast leeserdelees eeterde eet.

 

 

5 augustus

 

Potten.

 

Deze dag namen we een broodje kaas/tofu een lekker broodje al zeg ik het mijzelf toe. We schaakten en jullie kunnen wel raaien wie er won.:) We namen een bootje naar de andere kant van de mekong om daar een pottenbakkers dorp te bezoeken. We leerden er pottenmaken dus nu kunnen we echt alles. Overal werd wat geld voor gevraagd en omdat we toch heel rijk zijn gaven we ze zonder met de ogen te knipperen 4000 kip hupattee. Ze hadden diepe kuilen waar ze een ondergrondse oven hadden zal wel illegaal zijn om potten te bakken. Ze hadden er allerlei soorten en maten en met verschillende riljefjes eigenlijk van dat standaard spul wat je ook in nederland kan halen de gote potten (80 cm)maakten ze met zijn tweejen en alles met de hand geen elektriek komt er bij om te stromen. We liepen weer terug tis een uurtje lopen door de natuur maar er kwam iets donkers aangevlogen dus we wachtden het even af we aten onder tussen een ananas. Het begon idd te regenen wat had ik dat toch weer geweldig met mijn voortreffelijke blik vooruit gezien. We zzochten schuil in een pottenhal waar 3 kleine kinderen aan het spelen tjonge wat een drukte wel erg grappig. Het ging er even van jetje met het water. Na anderhalf uur konden we onze weg weer vervolgen. Er stond weer een buffalo op de weg en door met een boom te zwaaien huppelden de koeis de bos in en ik voeld me helemaal het heertje. We aten op den markt en we sliepen er niet dat deden we op onze kamer.

 

 

4 augustus

 

De luang test.

 

Er was een broodjemarkt waar we de dag begonnen we namen een baguette kaas ei (is nep kaas) en vertelden tegen verschillende tukkers dat we nu niet naar de watervallen wilden. De mensen in luang zijn aangenaam vriendelijk en niet te opdringerig. We hebben wat rondgelopen een barretje gecheckt wat informatie over de omgeving vergaard. Alles in luang was leuk aangekleed mooie planten toffe lampen en mooie houte huizen we dacht al wel is in alle landen van hier kun je iets heel leuks van maken nou hier waren ze ons voor. Nog wat winkeltjes gechekt of ze de laptop konden maken maar overal kwamen ze er niet uit.Tijdens de wandeling werd Joke nogal rood door  het gele balletje. Joke kocht die dag ook weer is een nieuwe handtas ik hoor jullie denken elke week een nieuwe nou valt mee tis elke maand. En ze schafte wat prularia aan.

 

 

3 augustus

 

Vang vieng à Luang prabang.

 

Mooi ritje met minivan waren wat landslides onderweg maar gelukkig kon het busje er wel aan langs. Supermooie volgeboste oerwouden om ons heen. Het was 17.00 uur toen we aankwamen ik vond een goedkope guesthouse (nock noy) met een leuk meisje als gastvrouw. We liepen wat rond en kwamen bij een mooie tempel het is hier volgebouwd met mooie tempels trouwens. We zagen boven aan een trap bij de rivier een menu liggen waarop stond dat je met een bootje gratis naar de andere kant gebracht werd de fondue leek ons wel wat bleek het hotpot te wezen. Wel een heel gezellig plekje om te eten. Op terugweg naar guesthouse stuitten we op een Joke markt en er was ook een eetmarktje waar je je bord voor 10.000 helemal vol kon spitten.

 

 

2 augustus

 

Wandelle.

 

Mooi hoor dacht ik terwijl ik na wat hangen wat rondslipperde de rivier over en tussen de rotsjes door.

 

 

1 augustus

 

Idem dito met 31 juli.

 

 

31 juli

 

Vangvieng uitermate geschikt om te hangen.

 

Ontbijt was superdeluxe grote stokbroodjes met scrambled egg met tomaat en ui en ketchup en een dikke bak koffie erbie. We schaakten weer en vandaag voor de rest ultra lekker gehangen boek lezen muziek luisteren omgeving checken vanuit hammock en een potje schaak tussendoor en savonds aten we weer indiaan.

 

30 juli

 

Op naar vangvieng.

 

De rit duurde een 6 uur we gingen met de locale bus we hadden een scheurchauffeur was ook wel nodig want omdat het hier bergachtig was had je de vaart af en toe goed nodig en elke keer het laatste stukje in slakkengang om weer vaart te maken voor het volgende stuk. Twas een mooi ritje wel een beetje misselijk door het geslinger er vielen allemaal tassen van de tassenrekken enzo. Joke vond een zeer fijn onderkomen voor 50.000 dat was inclusief een schitterend uitzicht op de halong bay achtige rotsen en onderlanges de rivier en de hangmatten en het ontbijt zat er ook bij in. Joke kocht een schaakbord en we schaakten wat lazen wat en we hadden intenet dus wat gedownload mailtjes checken enz. We aten weer bij een indiaas restaurant en weer was het errug lekker.

 

 

29 juli

 

We zijn vientiane wat ingeweest internet gecheckt en weer bij onze indiaan gegeten.

 

 

28 juli

 

Paksan à Vientane

 

Bij het uitchecken moesten we in plaats van 80.000, 120.000 betalen maar ik zeggen dat ik het met een jongen geregeld die werd er nog bij gehaald  ze wisselden wat woorden in’t lao enwe moesten nog steeds hetzelfde betalen. Dat deden we lekker niet we drukten ze de centjes in de handen en lachten lief toen we wegliepen. We namen na de cheape doch lekkere noodlesoep de meest gare bus tot nu toe leuke busmeneer en voor 30.000p.p. werden we naar vietnam vervoert we waren nog maar net op weg en er werd al rijdend een vloeistof in de auto gegoten maar de rem deed het nog steeds niet dus we reden langzaam door we stopten voor iemand langs de kant van de weg maar omdat de rem niet werkte moest tie weer achteruit en toen weer vooruit. We stopten bij een garage waar met een tang wat onder de moterkap gerommeld werd de chauffeur had er de dikste lol om grappig. Konden we dit ook weer van ons lijstje strepen de bus deed het weer en met een half gerust hard scheurden we weer verder. Aangekomen in Vientane en na flink onderhandelen met de tukker waren we in het centrum twas een lange zoektocht maar we vonden een dure kamer die ook nog eens smerig was met een smerige badkamer. Wel een leuke stad vientiane we aten er heerlijk indiase curry vooral de baigan barta was zeer goed te versmaden.

 

 

27 juli

 

Verslaafd en dat op reis foei toch.

 

Het regende s’oschtend nog al dus ik aan de zuma een spelletje op de pc een kikker die knikkers spuugt. Dit werkte nogal verslavend waardoor ik de halfe dag aan het computeren ben geweest. We aten een noodle soep van 5000 supercheap vergeleken met de rest van lao. We hebben het een beetje verkend en we waren er zo mee klaar omdat het heel klein was jeej. We aten s’avonds in een klein hutje op palen tussen de rijstvelden twas lekker.

 

 

26 juli

 

Op naar paksan.

 

De lonely planet zij dat dit een plaats was om over te slaan dus hier maar us kijken aangezien tha khaek zo tegenviel terwijl ze dat aanprijsten. Broem broem deden we in de tuk-tuk en onze tassen werden bij het bustation in een vipbus gegooid dus die er weer uithalen en kaartjes gekocht voor een regular bus die een half later wegging we kochten er lekkere rijstwafels 25cm doorsnee of happiness we kregen van een lao-er een zoet taai koekje t’was zo groot als een pinpas maar toch bommetje vol na 1. De bus reed stipt op9.45 uur weg en kwamen er 14.00 aan lekker kort ritje dus. Paksan is superklein maar wel heel leuk we vonden een toffe guesthouse en na wat afdingen namen we onze intrek. Er zat zelfs een warme douche in en omdat de nachten wat frisser waren was dat wel lekker de temperatuur zakt s’nachts naar de 24 graadjes brrr. Blijkt dat je niet rechtstreeks naar phonsavan kan dus toch maar langs vientane en vangvieng. We aten bij een rivier waar dinasaurus insekt was lomp huge en scary.

 

 

25 juli

 

Op naar het vele malen mindere tha khaek.

 

We namen een tuktuk naar busttation waar we een de regular bus namen die zijn namelijk veel fijner dan de owzow koude toeristen bussen. De rit duurde gelukkig maar 4 uur in tha khaek hardcore afdingen we liepenal een tijdje kwam er gelukkig toch een tukker ons oppikken voor een goeie prijs twas ook niet te lopen geweest twas wel een half uur met de tuk-tuk. Joke bleef bij de tassen en ik heb gezocht en gezocht maar nergens was een goedkope kamer te vinden. Bij toeval kwamen we iemand tegen die net uit een goedkope vergaderruimte kamer was vertrokken dus we hadden weer iets. Toen op zoek naar eten was erg lastig om iets vegatarisch te vinden uiteindelijk een eettentje waar ze leken te begrijpen dat we geen vlees wilden we lieten het nog zelfs zien in hulliese taal. Maar volgens mij kreeg joke er eend bovenop ik nam 2 biertjes en ik was al jolig. Hetwas ook hetig weer en ik had een alleen maar een noodletje in mijn buikje maar toch. Onderweg hadden we ze al ontmoet (Oliver en Lisa een stel uit australie) en toen we s’avonds na het eten een biertje nuttigden kwamen ze er ook nog gezellig bij hangen leuk leuk. Zo ontmoet je elleke keer weer leuke mensen met dezelfde plannen (veel zien) en met allemaal interresante verhalen over gebruiken en hoe de mensen zijn enzow. Voor de verandering waren we weer is supermoei dus te bedstede maar weerin geklommen.

 

 

24 juli

 

Savanakhetten.

 

De vietnamezen waren over de kapperstoelen gedrappeerd toen we in de ochtend om 9 uur naar beneden liepen. We bedankten ze en toen op zoek naar een cheape guesthouse ik sprak een duitser die meer tatoe was dan mens en hij wist wel wat ik moest er wel even bij komen zitten hij woonde in laos en zat er met een lao-ees er werd me een lao-lao wisky ingeschonken en het hoorde erbij dat je dat dan opdronk en dus zat ik om10.00 uur  in de ochtend aan de wisky zoals dat een echte alcoholist dat betaamt er werdt er me nog 1 ingeschonken en terwijl ik opdronk zij ik dat dit echt de laatste was na nog een wisky nam ik niet echt meer moesten ook lariam slikken.

De lao-man bracht me bij jokeen samen met joke werden we naar een gare guesthouse gebracht. We checkten het uitgestrekte stadje waar een goeie vibe was opgehangen.

Er was ook een markt waar we een rekenmachine en Joke een vestje met hemd kocht. Afdingen in laos is een stuk moeilijker maar het is wel een leuk spel voor volwassenen.We aten bij een restaurant waar onze serveerster vroeger een man bleek te zijn geweest je ziet dit superveel in laos. We aten ergens anders patatten en morning glory er was namenlijk niets anders vlees-visloos.

 

 

23 juli

savanakhet is leuk.

 

We werden wakker en het regende weer enorm gelukkig stopte het toen we met de boot naar de bus moesten. Het was een beetje gedoe in welke boot we moesten maar uiteindelijk waren we als eerste vertrokken. Het was niet echt duidelijk waar we op de bus moesten wachten maar goed het duurde behoorlijk lang en er vertrokken steeds meer toeristen dus Joke nog maar is vragen. En ze zeiden dat ze ons zouden waarschuwen en just relax bleek dat ons busje al bijna ging dus wij ons haasten (lao-style). Was wel relaxed klein busje en chauffeur hield de poot flink opt gas. In Pakse moesten we overstappen op een regular bus we wachten er een uurtje we namen een zakje ijskoffie  want dat had onze chauffeur ook. Er zat een leuke lao-aan bij ons in de bus die graag beter engels wou leren spreken en oefende een engels woordenwisseling met mijn eige. De rit duurde ontzettend lang en bij het bordje savanakhet gingen we de andere kant op dus ik nog even vragen of we wel echt naar savanakhet gingen dat gingen we. We moesten dus overstappen en na nog een uur cruisen kwamen we om 21.oo uur aan in savanakhet. We hadden de dag tevoren nog echt even gezeurd door nog eens extra te vragen deze trip duurt toch niet langer als 6 uur toch want we hadden niet zo erg zin in een lange rit hij verzekerde dat we in een luxe bus koste ook heel veel naar savanakhet gebracht werden. Reguliere bus was niet goekoper dus namen we de tickets maar duurde dus wel ff dik 9  uur. En dus helemaal geradbraakt kwamen we aan we hadden honger en de hotels waren allemaal te duur wij vragen bij een kapper zaak of zij nog een goedkoop plekje wisten we mochten wel bij hun noppes niks nie overnachten was wel op de betonnen vloer met deken als matras. Maar omdat dit op onze reislijst stond namen we het aanbod verrukt en met beide handen aan. Na het eten in een leuk cafeetje waar de muziek op de 100db stond waar de pittige salade garnalensalade bleek te zijn gingen we converseren met de kappermenschen die vietnamees bleken te zijn. En na een gezllig uurtje gingen we naar boven om te slapen.

 

 

22 juli

 

Laatste dag dondetten.

 

Het was een rustig begin want dat is wel zo relaxed in de middag ging ik nog even wandelen ik nam een ander pad is wel is leuk wat vernieuwing aan je leven toevoegen. Het paadje liepe tussen de weilanden door er graasden wat koeien en wat buffalo’s het paadje maakte een slinger en daar was het het monster van don-det een enorme buffalo stond me dreigend aan te kijken en stond midden op het pad  ik kon er niet echt omheen wat zijn matties keken ook al helemaal alsof ik hun rust verstoord had. De buffalo bracht zijn gewei omlaag klaar voor de aanval en dit op maar zo’n 10 meter afstand ik had mijn broek inmiddels vol met 7 verschillende kleuren waaronder de kleur lila. Er flitste me van alles door mijn  hoofd ik wist dat ik me eigenlijk stoer moest gedragen beetje stoer schreeuwen en stoer met een stokje zwaaien. Maar ik stond als aan de grond genageld mijn leven flitste aan me voorbij. En toen kwam mijn redding eraan gefietst het kleine mannetje  kwam van de andere kant zag mij daar zo met de koei staan en zette een spurt in om mijn leven te redden hij pakte een boomstam en rende al schreeuwend naar de buffalo en de buffalo koos het hazanpad ik zwaaide nog even met mijn knuistje in de lucht en schreeuwde bange koei die je me der bent. Ik bedankte de man en gaf hem een dikke klapzoen. Ik vervolgde mijn weg met de schrik nog in mijn spillebenen. Ik doorkruisde nog wat weilanden maar gelukkig waren hier geen hangbuffaloos. Ik kwam uit bij water wat niet raar is hoor als je op een eiland zit ik volgde het water en zag het zwart worden in de lucht dus ik versnelde mijn pas want de zwarte lucht probeerde me te vertellen dat als ik niet opschoot werd ik nat geluksig kwam ik droog bij mijn lady. Het hoosde een half uur later naar hartenlust na de regen regelden we de bus en aten we een curry.

 

21 juli

 

A day enyoying doing nothing at alles.

 

 • Boek lezen in hammock check
 • Stomme computer check
 • Klessebesse check
 • Muziek luisteren check
 • Verhalen bijwerken int klad check
 • Slapen check

 

 

 

 

20 juli

 

Jeej zwemmen.

 

Joke ging vandaag naar de bank het geld vloeide nu wel  rijkelijk ons portomonneetjes in. Vandaag maar weer naar het vallende water we liepen onder met een fel gele cirkel in de lucht waar veel warmte vanaf kwam. We moesten nu betalen om op het andere eiland te komen hoefde gister niet we zeiden dat we geen centjes bij ons hadden en dat we al een heel eind gelopen hadden maar de mannetjes die overigens heel leuk waren waren onverbiddelijk. Dus dan maar even zitten de mannetjes liepen naar beneden naar hun wachtershutje wij intrepeteerden dat als een teken van loop maar stiekem langs de andere kant door de bosjes naar beneden. Het water viel nog steeds dat deed ons een grote deugd. Er was een strand zei een bordje tegen ons en gelukkig hadden we ons zwembenodigheden al aan en mee. Het was een mini strandje waar nog 2 andere mensen waren Joke zocht meteen de schaduw op want Joke deed er vaak niet zo lang over om in zeer korte tijd te verbranden. Ik ontblote mijn ribbenkast en schuifelde als een oud bejaard iemand zonder rollater die die wel nodig had het water in vanwege eventueele onderwater gesitueerde rotspunten. Er stond ook danger! vanwege het stromende water wat een eindje terug nog een gutsende waterval was er zat een baaitje aan de snelle rivier waar een draaikolk in stond ik zocht een plekje op in de draaikolk waardoor ik gewoon op de zelfde plek kon blijven zwemmen. Wel even spannend maar met de stem van mijn vader in mijn hoofd probeer het gewoon er gebeurt vast niets lukte me het toch. Na een uurtje current zwemmen zwom ik weer terug naar mijn schaduw princes ik raakte nog in een conversation met 2 belgen en een nederlandse die van bovenin laos kwamen zij raden ons af om naar vangvieng te gaan we twijfelden nog maar wilden nu via paxsan naar phonsovan en vientane en vangvieng skippen. Zo doe je dat als wereld reiziger even vragen aan de medemens wat is leuk en wat niet en dietengevolge hiervan neem je een weloverwogen beslissing. We moesten weer door van moeders de vrouwe en dus ik volgde gedwee. Als avond voeding hadden we een vegtetable curry in coconut milk heerlijk kun je wel zeggen. Net voor beddegoanstiet luusterden we nog een muziekie en lazen we ook.

 

 

19 juli

 

Don det verkennnen.

 

Joke voelde zich niet helemaal op en top dus ik naar de bank kon er niet pinnen moest joke echt zelf doen ook wel logisch maar goed nog geprobeerd bankmeneer om te kopen maar nee. Dus toen maar een travelercheque ingewisseld dit waren ook weer hele relaxte lao-anen het boottripje was ook heel tof twas 3 kwartier heen (upstream) en 20 minuten terug. We gingen op zoek naar watervallen we liepen verkeerd was niet echt verkeerd aangezien het wel mooi lopen was we namen een andere terugweg nu kwamen we wel bij de watervallen supergroot hadden we nooit verwacht de nia-gare waterval is er een zeeferstraaltje bij. We moesten alleen snel weer doorlopen omdat het ook weer donker werdt. We aten wat en lazen wat enzo.

 

 

18 juli

 

De laos.

 

We werden door een minivan opgehaald er was een minigrens overgang zo klein dat het heel tof was we kregen een stempeltje en bij het enteren van Laos moesten wij samen met een engelse het meest betalen de duutser en de fransmeneer waren 10 eurows goedkoper uit. Hopperdehop met de busje naar vierduizendeilanden om aldaar met een minischommelbootje over sterk stromende wateren te varen het ging allemaal superrelaxed. Alleen beetje irritant dat we 20 dollar moesten lenen om de grens over te komen en we konden hier ook niet pinnen je kon wel met het bootje naar de pin koste alleen best veel en bank was gesloten omdat het zondag was. We hadden die dag nog 5 dollar voor wat eten en water traveler cheque inwisselen op het eiland werd 5 dollar over gevraagd  en dat op 50 dollar was toch een beetje to much van het goede. We namen een kamer checktern even later weer uit omdat we een kamer voor minder aan de rivier konden krijgen met hangmatten voor de deur hier heerlijk in gehangen en genoten van het superuitzicht de kamer koste maar 20.000 kip is ongeveer 2 euries ons goedkoopst onderkomen tot nu toe. Nog een biertje gedronken met de duitser valentijn waar we ook het geld van hadden geleend toffe jongeman.

 

 

 

17 juli

 

Een lange rit.

 

Er zou een tuk-tuk ons ophalen maar die kwam maar niet en we dachten laten we maar even bellen het koste niet zoveel per minuut belde de man moesten we ineens het dubbele betalen ik wou al betalen maar joke direct nee stopte het afgesproken bedrag in hun knuistjes jaja hard chick. De bus kwam 3 kwartier later cambodian style de rit duurde lang moesten halverwege overstappen op een vip bus waar het 20 graden onder nul was ik had een sjaal om maar had het nog steeds koud. Twas wel gezellig in de bus we zochten naar een kamer en we probeerden te pinnen maar lukte niet. Gelukkig waren de busmensen waar we ook nog mee aten die ons wel want centjes konden lenen ze gingen met dezelfde bus de volgende dag over de grens. We keken nog een lachen film hot tub timemachine is wel een film voor de intulektuwelen onder ons.

 

 

16 juli

 

Say wat angkhor wat. (hoe kom jer op)

 

Als brave schoolmeisjes stonden we klaar om 4.50 ow klok beetje jammer dat onzen man niet kwam opdagen en om half 6 maar een ander gezocht wel jammer deze man kon geen woord engels deze man koste ook 10 dollar voor een hele dag rond angkhor cruisen. We kwamen er om 6 aan en er het was gelukkig een beetje bewolkt waardoor er zowiezo geen mooie sunset was. Ankhor wat is echt schitterend supertoeristisch maar toch merk je er niks van ,want het iss er er supergroot elleke keer wel 10 tot 20 minuten met de tuk. Toffe tempels met hoofden en met grote bomen er bovenop het was ook allemaal ruwine achtig met losse brokstukken was supergenieten. Tussen de tempels door knabbelden we op onze worteltjes en we aten ons ingeslagen lunch dingen tijdens de ritjes er was ook zoveel te zien. Joke heeft nog een toffe hammock en t-shirt gehaald. We sloopten ook nog een kokosnoot moet je nog behoorlijk voor rammen maar het is het waard dat witte goud is zo lekker.

 

 

 

15 juli

 

The red piano.

 

We brachten onze vuile was weg en we onbeten weer bij de rooie piano en het begon toen enorm te hozen we downloaden wat we lazen wat Joke skypede wat met haar mem en we namen nog een enome bord patat met MAYONAISE! onze hongerbuikjes waren dat vette waarschijnlijjk niet meer gewend want er werdt nogal geprotesteerd ,maar het was het waard. We regelden een bus voor naar stung treng en we regelden een tuk-tuk voor de volgende ochtend voor naar angkhor wat de tukker zou ons ophalen om 5 uur dan konden we mooi de zonsopgang konden zien. Ik vond nog een boek van niccolo ammaniti en aangezien zijn andere boek hilarisch was ruilde ik mijn andere boek voor deze ‘zo god het wil’. Ook weer een fantastisch boek niet een aanrader voor iedereen misschien maar ik genoot met overvolle teugen. S’avonds bij de chinees gegeten lekkere momo’s hadden ze daar we haalden wat shakejes bij de marktje.

 

 

14 juli

 

Siem riep is tof.

 

We begonnen onze dag met baguette en internet bij the red piano super chil plekje. We hebben in het stadje wat rondgekeken kwamen erachter dat we nog niet helemaal beter waren dus we knapten nog even een uil doormidden. S’avonds een fisherman pants gekocht en een shirt van angkhor wat gehaald. Er was een straatje waar je goedkoop kon eten er stonden allemaal cambodjanen die begonnen te wapperen met hun menu ze hadden allemaal hetzelfde menu en dezelfde prijzen. Het eten was er niet echt lekker maar de shakes waren er voortreffelijk ik nam een jackfuit shake en joke dragonfruit shake een knalpaarse vrucht die echt heel lekker is.

 

 

13 juli

 

Op naar Siem Riep want we hadden de steden wel een beetje gehad wel een leuk stadje hoor.

 

Mijn voorhoofd zat helemaal vol waarschijnlijk met snot want het bleef maar lopen (mijn neus) echt van die dikke groen gele heen en weer wieg in je zakdoek snot. Joke regelde de bus en tuktuk naar het nieuwe guesthouse. We namen een broodje falafal zonder knoflook saus maar wel met een lekkere lange haar erin. Bij aankomst in siem stond er een jongeman met een kaartje met onze namen erop we ons helemaal speciaal en we lachten de andere mensen uit omdat zij moesten onderhandelen de sukkels. Wij met de tuk-tuk voor niks duurde wel een half uur en na wat afdingen hadden we een kamer met fan en tv en een douchelokaal 5 dollar dus wel te doen. We aten bij een indiaas restaurant we kregen wel maar een klein beetje maar kwam goed uit moesten toch nog afvallen. En toen lekker slapen hadden we echt even nodig superdonkere en stille kamer.

 

12 juli

 

Jeej Cambodia.

En dus na 3 uurtjes slaap ging ons mienie wekkertje maar daarom niet minder irritant. We zaten in een bus waar een toffe kung fu film draaide. Gelukkig was den verhaal lijn makkelijk dus. Onze bus meneer zij dat de grensovergang nog wel us moeilijk was en als we hem 5 dollar betaalden  zou hij het wel voor ons regelen en wij met onze domme koeie koppen het gewoon geloven het duurde hardstikke lang bij het uitchecken uit vietnam  hadden we prima zelf kunnen doen. En bij het enteren van Cambodia waren er plotsklaps mensen die hun tandjes bloot lachten en vriendelijk lachten zelfs toen ik als flauw grapje mijn handen in de lucht stak toen ze  een koortsmeter op mijn hoofd richten. Ja hoort er bij als je toerist bent. De bus reed naar phnom penh en dat kwam goed uit want daar wollen we wel naar toe. Het hoosde op dat moment unbelievable hard ze zetten de bus een stukje op de stoep en er werd een grote parasol tussen de bus en de gebouw gezet. Binnen kwamen er meteen tuktuk meneren op ons af jeej, na wat cheap en budget gezecht te hebben vonden we elkaar het waren hier superdeluxe tuktuks je moest linksaf als je de tuktuk in stapte waar de lounch hoek was de rugtassen kregen ook een bank helemaal voor zichzelf ze voelden zich er helemaal bij horen. Het water was inmiddels al even hoog als de stoep en hier heb je hoge stoepen ik ben niet zo heel erg goed in het berekenen van afstanden maar als ik een meter hoog zeg dan denk ik niet dat ik overdrijf. We hadden nog geen dollars en de man wachte geduldig tot we ingechekt waren. We zaten in een gaar kamertje maar je kon er goed hangen er was een video hoek en je kon er aan het water zitten er waren hammocks (hangmatten). Ik wisselde wat dongs en betaalden onze rit. We waren uitzonderlijk moe dus we probeerden even te nappen maar er was teveel lawaai ze waren dingen aan het doorslijpen. Na 2 uurtjes dommelen gingen we erop uit leuk stadje we pinden wat dollars we haalden een snuifstaaf voor mijn voorhoofd en we woogden ons ik 84 kg en Joke 61 kg allebei nog zo’n 15 kg te zwaar maar we doen wel weer een diarree kuur. We  liepen naar de rivier was wat verder weg als we dachten maar we kwamen er we aten er checkten even internet maar was te naar traag. Joke probeerde nog een masala thee best lekker maar het hing er niet lekker en ook bij ons guesthouse was er traag internet. En het was echt een beetje een jongerending ik voelde me een beetje de pappa ik zij ook tegen sommigen is dat nou wel verstandig dat je nog een biertje neemt en eet wel gezond gelukkig luisterden ze wel muziek werd zachter gezet en er werdt over de echte dingen in het leven gepraat.

 

 

11 juli

 

Finale

 

Joke boek gekocht we hebben de tas gepakt en voetbal gekeken wat om half 2 s’nachts was dat kwam goed uit want we moesten er om 6 uur uit om naar Cambodia te reizen. Konden we mooi ons ziekheids gehalte checken.

 

 

10 juli

 

Aan de betere hand.

 

De dag begon wat laat maar wel goed met een pesto en een aardappelsoep. Klein beetje rondgekeken en lekker geskyped met de Marcel en co wat een leuke jongen is dat toch we hadden de buik vol met rupsen. We waren nog steed niet beter kom je weer achter als je weer wat meer probeert.

 

 

9 juli

 

Ietsie pietsie beter.

 

Tot aan de avond op bed gelegen wat filmpjes gekeken. S’avonds op jacht naar een pompoennensoep we hadden gehoord van een engels stel dat het vingerlikkend goed moest wezen. We vonden het niet we liepen een 1km per uur en na 2 uur met onze gare hoofden rondswabberen  wat gegeten Joke aan de macaroni en ik aan een soep die ik niet eens op kon.  Joke had vandaag weer wat nieuws erbij ze zat nu onder de rode puntjes en de zon maakte het nog wat erruger.

 

 

8 juli

 

Warm koud warm koud koud warm koud warm warm warm warm.

 

S’ochtends wat fruit gehaald en de dag op de kamer gelegen met koorts onder het genot van herrie van de verbouwing van de buren.

 

 

7 Juli

 

Koorts is heulemaal niet leuk.

 

S’ochtends wat boodschapjes gedaan voor de rest op bed liggen en je best doen om beter te worden we werden lekker afgeleid door de tv er waren een aantal engelse film zenders. Ergens halverwege ons beterprobeerwordt dag voelde ik me ineens erg min dus maar is even naar de wc Joke bleek me nog te vragen of het nog wel ging en ik bleek nog te antwoorden met het gaat. Gelukkig ging joke toch ff kijken naar het prinsje op de witte pot. Ik zat een beetje te schudden op een freakie manier en toen ving Joke me op want ik viel ff weg. Ze douchte me de liefste lieverd net zolang tot ik weer een beetje terug in de wereld der levenden was. We aten s’avonds een broodje die Joke had gehaald. We skypten nog even met de Vera en de Kunst-Jan. En ook nog kort met marcellus en ouders en meer van dit soort volluk.

 

 

6 Juli

 

Als je naar saigon gaat doe dat dan niet als ons.

 

De dag begon meteen al goed onze gastvrouwe wekte ons lekker vroeg door de tv op tetterstand te zettend wel een echte lieverd elke keer groete ze ons door te knikkebollen en xin chao (hallo) te zeggen. We werden niet helemaal fit wakker De Joke had last keel en een stefan had zijn voorhoofd vol heel apart bij zo’n leeghoofd. We schuifden stokbroden onze muiltjes in en we namen een paar onbelegde broodjes mee ik durf de prijs niet te zeggen daar krijg zoveel commentaar op elleke keer. We haalden ook oranje wortelen en groene komkommers mee. We pakten onze rugtassen weer is in en de inhoud van jokes rugzak is inmiddels vertrippeld. We moesten om 12 o clock klaar gaan staan dat is engels voor 12 uur. De zon brande als een vuurbal en we hadden het daarom errug warrum we zaten eerst onder een enorme palm maar een vietnamees waarschuwde ons voor vallende kokosnoten. En aangezien kokosnoten nogal een agressieve aard hebben gingen we in de zon zitten de bus kwam 1 en een half uur later. We voelden ons inmiddels niet zo lekker meer je kunt wel typen belabbert. De bus was deliciouslie koud en we sliepten ff. De rit towards saigon was schitterend kwa natuur dan ,want we voelden ons minder en minder en ook nog eens less good. We arriveerden om 19.00 uur in saigon we liepen achter een man aan die een mooie kameer voor ons wist met internet alleeen het miniscule huisbaasje was irritantig dus wij op zoek naar een ander. We vonden een okeejige met snel achtig internet en tv vanwege het wk. Nog rond geswalkt met inmiddels zieke hoofden we haalden broodjes en we keken voetbal en We wonnen.

 

 

5 Juli

 

Weer zo’n heurlijke dag zonder poespas.

 

We smikkelden op ons adres van allerlei etendingen en drinkendingen en we genoten ondertussen met volle teugen van ons niks doen en de zon en de zee. We moesten ook nog even aan de bak maar na 5 minuutjes hadden we geregeld dat we met de bus naar saigon (Ho Chi Minh City) moesten dus konden we weer in vakantiemode. S’middags zijn we nog wezen bodysurfen we zijn al echte pro’s we liften  licht als piepschuim weer zo 6 meter op een golf mee. We hebben de verzekering voor de laptop geregeld bonneteje gemaild en verhalen geplaatst. S’avonds met onze friese moeder geskyped. En toen al slapend op naar 6 julie.

August 16th, 2010 at 09:28


7 Responses to “check it out fresh and sparkling just for you take some time for yourself and let de melody of my writing control you.”

 1. Bruun Says:

  Ha lieverds!!
  Toen Marcel gisteravond meldde dat jullie weer een hele serie verhalen on-line hadden gezet, werd ik weer blij!! Ik heb me net even heerlijk vermaakt met het lezen daarvan. Ziek… naar Cambodja, naar Laos, een watervalletje van de andere kant bekeken… jullie doen genoeg!! Ik kan me voorstellen dat Joke die laatste actie niet zo leuk vond… zoals je wel weet ben ik ook niet zo dolletjes op dat soort acties. Qua eten zijn jullie ook wel wat gewend inmiddels en dat jullie zo afgevallen zijn!! Steef – je bent nu net zo zwaar als Marcel en Joke… herkennen we je nog wel als je terugkomt?? Via via (Marcel denk ik) hoorde ik dat jullie wat reismoe zijn en even op-een-en-dezelfde plek willen bivakkeren. Daar kan ik me wat bij voorstellen. Wordt dat in Thailand?? En gaan jullie dan later naar Australie dan gepland? Ik ben benieuwd naar alle plannen. Hoe is het in jullie koppies? Kun je je er iets bij voorstellen dat je volgend jaar weer gewoon in ons kikkerlandje je leventje leidt? En hoe wordt dat leven?
  Ik ben gister voor het eerst sinds 8 maand weer naar school geweest om de boel klaar te maken voor komend schoolseizoen. Raar, maar wel weer leuk. Ik heb er wel zin in! Met Jasmijn gaat het prima. Na een poos gemodder met fruithapjes, gaan ze er nu in als koek! Langzaam aan ook maar groentehapjes proberen. Een paar weken geleden ging ze daar spontaan van overgeven – dus afwachten maar. De laatste fles krijgt ze nu rond 20.00 uur en dan slaapt ze door naar de volgende ochtend 7.00 uur. Prima dus!! Myrte gaat volgende week ook weer naar school. Op maandag is Marcel gewoon thuis om te halen en te brengen, maar op dinsdag niet. Dan gaat Jasmijn naar Evelien en moet Myrt overblijven op school (broodje eten). Daar ziet ze vreselijk tegenop. Ik denk dat het wel losloopt, maar het is wel sneu dat ze daar de halve vakantie zo druk mee is. Afgelopen weekend werd Myrt ziek. Van’t ene op ‘t andere moment. Overgeven en behoorlijke koorts. Zondag hing ze als een ziek vogeltje op de bank. ‘s Avonds hadden we haar met paracetamol op in bed gestopt. Anderhalf uur later kwam ze huilend naar beneden. We dachten dat ze wakker was, maar ze liep te ijlen/slaapwandelen. Grote ogen, heel erg bang, en ontzettend huilen. Zelfs op schoot bij mij zat ze nog met die grote ogen te kijken en te huilen. Na een half uurtje was ze weer een beetje zichzelf. Best wel eng om je eigen meissie zo te zien. Ze heeft de rest van de nacht bij mij in bed geslapen en knapte gister weer helemaal op. Nu is er niks meer aan de hand en zit ze aan een broodje pasta… Tja, zo snel gaat dat met kids. Marcel is aan’t werk. Hij is donderdag en vrijdag weer vrij, zodat ik dan nog even naar school kan om de klas verder klaar te maken. Alles gaat z’n gangetje dus!!
  Die joekelige bomen bij onze buurtjes zijn weggehaald – maar dat wist je vast van Marcel al. We hebben nu veel meer licht in de kamer. Het lijkt anders. Ik ben benieuwd of onze grond in de tuin nu beter wordt. Ons gras is nog steeds bagger 🙂
  Lieve mensen, heerlijk om weer even wat van jullie te lezen. Geniet daar, doe kalm aan (vorige week op de camping zeiden ze – doe kallum an, maar niet te kalm want dan vallie umme – op z’n plat zeg maar) en denk om jullie zelf!!
  Liefs Bruun

 2. noortje Says:

  Hallo schattebouten,

  complimenten voor het enorme reisverslag!
  weer erg leuk om te lezen natuurlijk.
  Het regenseizoen reikt op dit moment blijkbaar vanaf jullie stekje tot ons stekje, want we hebben vandaag ook een echte regendag.
  Gaaf wat jullie allemaal meemaken, wordt je een echte wereldreiziger van. onderhandelen gaat inmiddels geloof ik al wel heel makkelijk, dat moeten jullie bij thuiskomst in nederland denk ik echt afleren, of jullie moeten zakenmannetje + vrouwtje worden! jeej, nieuwe cariere.

  Noa is nog steeds een schatje, en 26 aug. alweer een half jaar oud! en eet al een beetje aardappelen met groente, en fruit.
  Alex zou komend weekend naar Lowlands, 1 dagje werken en de rest van het weekend chillen, maar gaat nu misschien niet door omdat hij vrijdag moet werken. spannend!
  ikzelf ben alweer voor de vierde dag achtereen vrij, best relaxed! 2x gewandeld in bos en verder lezen, tv kijken, wii-en, naar de markt, naar marcels feestje, naar Hoogeveen. Dus ongeveer hetzelfde als jullie daar. behalve dat ik zo nu en dan moet werken.

  heel veel plezier met z’n tweeën,

  groetjes Noortje

 3. Anke Says:

  Reizende rugzaktoeristen!
  Wat een verhalen en wat een foto’s, leuk + mooi + bijzonder! En bovenal fijn om weer wat over en van jullie te lezen. Het klinkt als het gewone leven, maar dan met buffels en watervallen :).
  Rutger en ik zijn inmiddels terug uit Marokko. Ik zal jullie wat foto’s mailen.
  Travel on! Jullie trouwe lezer,
  Anke X

 4. Vera Says:

  Heeee lieve lieven 🙂

  Wat een verhalen zeg, ben er echt even een poosje voor gaan zitten! Jullie zijn echt ontzettend dunnetjes geworden, doe er maar geen 15 kilo bij af hoor!!
  Ik moest echt heel hard giebelen om het buffel verhaal, wel fijn te horen dat het mannetje op de fiets je gered had natuurlijk! Het klinkt in iedergeval weer of jullie samen heel erg aan het genieten zijn en daar ben ik blij om 🙂 Behalve misschien van overgevende mensjes in de bus.

  Nou, hier gaat ook alles goed 🙂 Hebben vorige week donderdag de eerste echo gehad en alles lijkt goed, ligt heerlijk te bewegen in mijn buik 🙂 Kindje is op 12 maart uitgerekend! Spannend spannend! Wel erg leuk dat jullie dan weer terug zijn.

  Ik zal de foto van de echo wel even naar jullie toe mailen!

  Dikke knuffel,

  Vera

 5. Ton Says:

  Heej Reizigers,
  wat een verrassing, ineens weer nieuws. Wat een lap tekst. En weer op onnavolgbare, van tijd tot tijd hilarische wijze genoteerd. Daar ben je vast wel een tijdje mee bezig geweest Steef.’k heb de foto’s nog niet gezien, dat kump nog wel. Het is geweldig dat we zo op de hoogte blijven van jullie wel en wee. Ondanks dat je een verstandige vrouw bij je hebt lukt het je toch weer om van die rare capriolen uit te halen. En het zal weinig zin hebben om te vertellen dat je toch echt uit moet kijken Stefan. Het zal je in je leven al eens vaker gezegd zijn :p
  Dus jullie gaan nu even wat uitrusten van de vakantie? Een goed ding. wat al eerder is gezegd, hoe gaan jullie je straks weer voegen naar het strak geregelde leven in Nederland. Wordt nog best lastig lijkt me.
  In elk geval veel genieten maar daar in Azië, wij genieten mee.
  Groetn van ‘t knoal.

 6. Mam Says:

  hoi steef en joke, knap van je steef om weer zo heel veel te vertellen,ach ja “wie verre reizen maakt kan veel verhalen”.wat dat gevaarlijk doen betreft[maar goed dat we niet alles van te voren weten]ook die reis van vandaag over zo`n smal paadje brommen k`vind het maar niks. niet alleen aan jezelf denken hoor t is toch de bedoeling om samen verder te trekken. oke. verder veel genoegen met elkaar. genietze k`heb trouwens dezelfde vraag als bruun en ton hoe jullie`t ”straks” weer zullen beleven.nou lieverds maar weer tot de volgende skyp. mam

 7. Saskia Says:

  Hey lieverds,

  Net als de rest weer heerlijk bijgelezen en was ff “controlled by the melody of your writing” 🙂 Hehe, vind het echt helemaal geweldig hoe je schrijft Steef en dat jullie zoveel tijd nemen om de verhalen eerst op papier te zetten en dan in te tikken…pff…knap hoor. Kan me namelijk voorstellen dat er leukere dingen te doen zijn als je aan het reizen bent!

  Er zijn er een aantal die zich afvragen hoe het leven in Nederland jullie “straks” weer zal bevallen. Nou ik heb zo’n idee dat jullie daar nu echt niet mee bezig zijn met nog 6 maand reizen voor de boeg zou ik zoiets hebben van “wie dan leeft, wie dan zorgt”!

  Lekker NU leven en dat is: reizen, ontdekken, beleven en genieten!!

  Herken verder het gevoel heel goed dat jullie het er nu aan toe hebben om voor langere tijd op 1 plek te blijven. Jullie zijn dan ook meer dan welkom om voor langere tijd in ons paradijsje te wonen! Maar ik heb geen idee wat jullie nog gepland hebben in Azie…zie maar lekker.

  Groetjes van Down Under,

  Garth & Sas