Joke and Stefan on their trip around the world!

About

STEFAN EN JOKE/MERCEDES 209D Toen wij elkaar leerden kennen bleek direct al dat we veel overeenkomsten hadden. Een daarvan is de droom om te reizen. Beiden wilden we graag een wereldreis maken. We gingen samenwonen en vormden plannen om samen te gaan reizen. Joke zat nog op school en er moest nog gespaard worden. Nadat Joke klaar was met school en we beiden vonden dat er genoeg gespaard was, moesten we ook verzinnen hoe we wilden reizen en waar naar toe. Zoals de meesten van jullie wel weten hebben we genoeg plannen gehad. Beiden leek het ons geweldig om met een busje (je eigen huisje) de wereld te zien. We waren ook echt zover dat we al een busje hadden. Maar ondanks dat het zeker mogelijk was om met een busje rond de wereld te trekken, bleek het wel erg veel te kosten. Vooral aan de bus moest je kunnen sleutelen en dan niet alleen wanneer je een lekke band en derglijke hebt, maar ook zou er door hoogteverschil een of ander pompje aangebracht moeten worden bij het oliegebeuren en ga zo maar door. Als je dan kijkt waar je kunt komen per vliegtuig met hetzelfde geld, dan word de manier waarop je kunt reizen minder belangrijk dan waar je kunt komen. Aangezien we er van houden om relaxt te leven/reizen, dan lijkt een busje relaxed maar is het uiteindelijk toch niet echt. Dus geen eigen bedje en meer tijd steken in onderkomen zoeken i.p.v. sleutelen aan de bus.

BESTEMMINGEN Toen moest er gekozen worden tussen landen die we wilden aandoen. Tjonge……. moeilijk! Kijk eerst maar eens waar je niet heen wilt. Dan blijven er nog veel, heel veel landen over. We wisten in ieder geval dat we naar Azie (China) wilden. Het goedkoopst is wanneer je in een rechte lijn landen kiest waar je naar toe wilt vliegen. Het vliegen word duurder wanneer je alle richtingen op gaat. En vanuit Bangkok schijn je goedkoop te kunnen vliegen. Dus Bangkok, Australie en Nieuw-Zeeland liggen in een rechte lijn. Hier hebben we dan ook een ticket voor geregeld. Vanuit Bangkok willen we verschillende richtingen op, deze tickets regelen we ter plekke. Het liefst willen we ook naar Mongolie, maar een visum regelen schijnt niet zo gemakkelijk te zijn. Alaska, Ijsland, Rusland en het noorden van Scandinavie moeten dus een andere keer. Afrika en Zuid-Amerika bezoeken lijkt dan wel heel ver weg. Maar ja, je kunt niet alles. Een ‘ticket around the world’  kan je wat verspreider over de wereld brengen. Het is dan ook duurder. En het voordeel nu is dat we overal in de zomer of het voorjaar zijn. Erg handig wat betreft  kleding. Voor prikken en andere voorbereidingen is het ook prettig dat we niet meer verschillende gebieden bezoeken. En we kijken liever ergens goed rond dan overal een klein beetje. Wat ook al moeilijk word met de hoeveelheid landen die nu op de planning staan.

TSE (TRANSSIBERIE-EXPRESS) Dus de transsiberie-express is het ook niet geworden. Hetzelfde verhaal eigenlijk,  supermooie trip maar als je weer kijkt hoever het vliegtuig je brengt voor hetzelfde geld… En zoveel fijner doordat je niet alleen op veel meer plaatsen komt maar ook gemakkelijker in verschillende landen doordat je een in- en uitreisticket al hebt. Maar nu missen we wel Rusland en Mongolie! OEi oei, jammer.

Het reisschema ziet er nu dus als volgt uit:

16 maart aankomst in Bangkok voor 6,5 maand. Tijdens deze maanden hopen we ook Nepal, China, Laos en Vietnam te bezoeken. 28 september vliegen we voor 2 maanden naar Australie.1 december vliegen we voor 2 maanden naar Nieuw-ZeelandEind januari vliegen we naarSingapore om daar nog 2 weken te blijven. Dus half februari 2011 zijn we weer in Nederland.